DIVISIÓ A UNIÓ
Política 29/06/2015

Els independentistes d'Unió es preparen per constituir-se en un partit

Antoni Castellà avança que consultaran fins el 12 de juliol el miler d'adherits a la plataforma Hereus UDC 1931 si es volen reconvertir en formació política i denuncia que Unió abraça la via autonomista

Roger Tugas
2 min
Antoni Castellà és el líder del sector renovador d'Unió / ACN

BarcelonaEls crítics d'Unió han respost a la suspensió de militància de vuit dels seus líders obrint un procés de reflexió intern que podria culminar en la constitució com a partit de la plataforma Hereus UDC 1931 -que es va presentar la setmana passada-, la qual aplega els democristians independentistes. Segons ha explicat el dirigent dels díscols Antoni Castellà -un dels suspesos-, la plataforma ja suma un miler d'afiliats d'Unió, amb els quals s'han donat de termini fins el 12 de juliol per consultar arreu del territori si estan d'acord en convertir-se en partit. De fet, Castellà ha assegurat que l'impuls d'Hereus UDC 1931 és el veritable esgrimit per la cúpula democristiana per iniciar el procediment per expulsar els díscols i ha avisat que els més de mil adherits seran els propers suspesos de militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un dia greu en la història d'Unió, se certifica el seu trencament", ha afirmat Castellà, qui acusa la cúpula del partit de malinterpretar els resultats de la consulta interna i, en base a aquests, abandonar l'"esperit sobiranista i nacionalista" de la formació i abraçar la via autonomista amb demandes de més autogovern i "renunciant al procés plebiscitari" del 27-S. Així, ha insistit que, segons els estatuts, el trencament amb CDC havia de tenir lloc a partir d'un congrés extraordinari i ha lamentat que només el 57% de la direcció ha avalat el procediment contra els díscols.

En tot cas, ha deixat clar que, malgrat la suspensió de militància, els crítics no renunciaran als seus càrrecs institucionals ni a les actes de diputats. "Avalem la via independentista i no cedirem els càrrecs i les actes", ha afirmat Castellà, qui renuncia cedir "a un xantatge d'aquestes característiques" contra Artur Mas.

stats