Política 09/02/2015

Unió posa d'exemple Mas i recorda que "ningú té excusa" per no comparèixer al Parlament

Ramon Espadaler valora l'exercici de "transparència" del president de la Generalitat i insta Alícia Sánchez-Camacho a fer el mateix

Joan Serra
2 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a la seu d'Unió / ACN

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha defensat aquest dilluns, després del comitè de govern dels democristians, la predisposició del president de la Generalitat, Artur Mas, per comparèixer a la comissió Pujol al Parlament. Espadaler ha posat Mas d'exemple de "transparència" i ha recordat que ara "ningú té excusa" per no explicar-se en seu parlamentària. "Ningú té autoritat moral per reclamar transparència", ha exposat Espadaler.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unió ha emplaçat la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, a emular Mas i ha recordat que "alguns" també tenen decisions pendents a Andalusia. "Els que pretenen donar lliçons es neguen a comparèixer i a crear comissions d'investigació", ha afegit Espadaler. El portaveu democristià ha lamentat que la compareixença d'aquest dilluns a la comissió del frau fiscal es pugui convertir "en una mena de circ".

El pols d'Unió i Convergència a Vic

Unió també ha verbalitzat la necessitat de tancar els acords de les llistes electorals per les municipals del mes de maig. "Anem tard en el global si ens comparem amb altres anys electorals", ha expressat Espadaler. Unió i Convergència mantenen un pols pel cap de llista de Vic (UDC proposa Josep Arimany i CDC vol Anna Erra). El desacord es manté, fet que ha portat la federació al perill del trencament, que fonts democristianes descarten. "Unió manifesta el suport a Josep Arimany", ha dit Espadaler, que ha instat CDC a mantenir els acords de federació i a "preservar la unitat". "Volem comparèixer a Vic amb Convergència", ha insistit.

En el comitè de govern d'Unió d'aquest dilluns també s'han fixat les prioritats dels democristians en el tram final de la legislatura. Espadaler ha subratllat la necessitat que el Govern se centri a desplegar "les polítiques en relació a la família com a eix vertebrador de la cohesió social". També ha recordat el compromís del partit per iniciar la tramitació d'una llei global contra la discriminació i la necessitat d'avançar en la regulació dels "usos terapèutics" del consum de cànnabis i no dels clubs de fumadors.

El pacte d'Estat contra el jihadisme

Espadaler també s'ha referit a l'acord PP-PSOE pel pacte d'Estat contra el jihadisme. Unió ha avançat que no s'ha sumat a la signatura de la proposició de llei, però que no impedirà la seva tramitació al Congrés dels Diputats. Espadaler ha situat dos límits: el respecte "escrupolós" als drets fonamentals i el blindatge de les competències de Catalunya en matèria de seguretat.

stats