Política 08/11/2013

Un excap local d'Unió a Tarragona admet que les "deslleialtats constants" de Duran vers Mas motiven la fuga de militants

Xavier Franquet, del sector dissident, nega a Catalunya Ràdio que la seixantena de militants del partit democristià que planegen trencar el carnet ho facin per una qüestió de "repartiment de poders"

Ara
2 min
Artur Mas i Josep A. Duran i Lleida

BarcelonaUn militant d'Unió de Tarragona del sector dissident ha admès aquest divendres que les "deslleialtats constants" de Duran i Lleida amb Artur Mas durant el procés sobiranista són la causa principal de la sagnia d'afiliats al partit democristià. Xavier Franquet, excap local d'Unió a Tarragona durant l'època del tripartit, ho ha dit en una intervenció espontània durant la tertúlia d''El matí de Catalunya Ràdio', que avui s'emet des de l'edifici de l'antiga Audiència de Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La tertúlia s'ha obert amb la notícia que una seixantena de militants d'Unió de Tarragona −un 20% del total de 400− planegen abandonar el partit. Franquet, que assistia de públic a la tertúlia, ha intervingut per respondre al director del 'Diari de Tarragona', Josep Ramon Correal, que ha argumentat la fuga de militants per una "crisi de repartiment de poder", i no per "un problema de diferència ideològica".

L'excap local d'Unió, que forma part del sector dissident, ha negat taxativament l'argument de Correal i ha explicat que els militants que planegen plegar formen part del sector que el 2011 va donar suport a Josep Maria Vila d'Abadal. Franquet ha admès que aquesta opció era una "autoimmolació pública", perquè "tothom sabia que Vila d'Abadal no guanyaria". Tanmateix, ha defensat que calia "fer un esforç perquè hi hagués dues candidatures". En aquesta línia, ha explicat que la majoria de militants que pleguen ho fan perquè no estan d'acord amb la "política" de Duran, i ha carregat contra el que ha qualificat de "deslleialtats constants" del líder democristià envers Artur Mas, "que és qui autènticament se la juga en el procés", ha remarcat.

Franquet, que ha admès que amb l'abandó d'Unió deixarà la política i no s'afiliarà a cap altre partit, ha reconegut que en l'últim any s'ha sentit, com a militant d'Unió, "traïdor a la causa" en diversos moments, i ha lamentat que, en ple procés sobiranista, Duran "no rema" en la mateixa direcció que Mas.

stats