Política 01/09/2015

Unió votarà a favor de la compareixença de Mas per les aportacions de Teyco

Els vots d'Unió forcen l'ampliació de l'ordre del dia i Mas haurà de respondre específicament sobre corrupció

Efe
2 min
Ramon Espadaler es dirigeix als consellers nacionals d'Unió / PERE VIRGILI

BarcelonaEl secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit votarà a favor de la petició de tots els grups de l'oposició, excepte ERC, per a la compareixença específica del president Artur Mas a la diputació permanent sobre suposades irregularitats en les finances de CDC. "Unió votarà a favor de la compareixença del president de la Generalitat amb el benentès que acceptaríem perfectament que se substanciés demà mateix", ha afirmat Espadaler després d'una reunió del comitè electoral d'UDC a la Pobla de Mafumet (Tarragonès).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas compareix demà a petició pròpia a la diputació permanent de la cambra catalana per explicar l'avançament electoral del 27 de setembre. Però, després dels escorcolls divendres a la seu de CDC i de la seva fundació, la CatDem, a la recerca de suposades comissions il·legals, PSC i ICV-EUiA, d'una banda, i PP i C's, de l'altra, van sol·licitar una PSC i ICV-EUiA, d'una banda, i PP i C's, de l'altraampliació de la compareixença perquè Mas doni explicacions

El paper d'UDC és decisiu per a la compareixença de Mas, perquè amb els vots dels democristians s'arriba a la majoria al costat de PSC, PPC, ICV-EUiA i C's –la CUP no forma part de la diputació permanent–, mentre que CDC i ERC només sumen 11 dels 23 diputats d'aquest òrgan.

Unió estarà representada demà per l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i el portaveu Roger Montañola, qui intervindrà per interpel·lar Artur Mas, després d'acordar amb CDC la divisió del temps per al grup parlamentari de CiU.

Per part de CDC, intervindrà el portaveu parlamentari, Jordi Turull, que parlarà en nom dels diputats convergents Albert Batalla, Albert Batet, David Bonvehí i Josep Rull, mentre que a la mesa hi seran l'exmilitant d'UDC Núria de Gispert, presidenta de la diputació permanent, i el vicepresident segon Lluís Corominas, dirigent de CDC.

stats