Política 22/02/2015

Unió podria deixar la consulta interna sobre el full de ruta per després de les municipals

La formació defensa que la militància votarà sobre una proposta pròpia i que no es pronunciarà sobre la d'altres partits com CDC

Ara
1 min
Ramon Espadaler, divendres a Amposta / ACN

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha dit que la consulta interna en què els militants votaran el posicionament sobre el full de ruta sobiranista del partit es farà molt probablement després de les eleccions municipals del maig. "El 'tempo' d'Unió el marcarà Unió sent curosos amb les cites electorals que tenim per davant", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha dit que si es detecta que aquesta consulta interna "és un element de distorsió" en la gestió d'aquestes eleccions, es farà "immediatament després" per establir la posició d'UCD de cara als comicis catalans del 27-S.

Espadaler ha parlat de la "moderació" i "prudència" que caracteritzen la formació dels democristians i l'ha fet valer en un moment en què la cohesió del país té riscos en diversos fronts. "En l'estadi final ningú pot dubtar de les bondats d'un estat propi; ara bé, hi ha tot un espai de transició que és el substantiu", ha advertit.

El conseller d'Interior ha dit que la proposta serà un document elaborat pel consell de govern d'UCD que després se sotmetrà al veredicte dels militants. Espadaler ha advertit que les idees i propostes seran pròpies i que no se sotmetrà a la votació cap proposta d'altres partits, com CDC, amb fulls de ruta propis.

Això sí, ha assegurat que la voluntat d'ell mateix i d'UDC és anar plegats en els comicis del setembre. "Farem el possible per anar junts perquè creiem en la suma", ha dit.

stats