Política 15/06/2015

Les joventuts d'Unió veuen una "falta de respecte" la demanda de la JNC de trencar la federació

El seu president, Oriol Gil, assegura que són unes declaracions "poc democràtiques" perquè no respecten "el resultat expressat per la militància en un exercici de radicalitat democràtica que ni el seu partit ni cap altre han fet"

Pau Cortés
1 min
Josep A. Duran i Lleida amb Víctor Gonzalo -amb vestit clar- i Oriol Gil, de la Unió de Joves.

BarcelonaMalestar de les joventuts d'Unió davant els seus homòlegs de Convergència, la JNC, després que demanessin a l'executiva de CDC la ruptura amb Unió per la victòria del sector oficialista en la consulta interna d'UDC d'aquest diumenge. En un comunicat fet públic aquest dilluns, el president d'Unió de Joves, Oriol Gil, ha titllat aquesta demanda de falta de "respecte" i creu que les declaracions són "poc democràtiques" perquè "no respecten la sobirania d'Unió i el resultat expressat per la militància en un exercici de radicalitat democràtica que ni el seu partit ni cap altre han fet".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, reivindiquen el paper de la vicepresidenta del govern, Joana d'Ortega, d'Unió, en el 9-N, la qual cosa demostra una "falta de memòria substancial" als joves de Convergència. També els ha replicat que ells no vetllen per "l'interès particular" sinó per "fer aportacions més enllà dels titulars". Les joventuts del partit de Duran i Lleida també diuen que "no s'entén que els partits signants del full de ruta", CDC i ERC, "vulguin adhesions de partits" i en canvi després "els fets i les paraules fan veure que només volen anar per separat sense cap voluntat de sumar".

La carta de la JNC va ser un dels primers signes de fractura entre els dos socis de la federació, després que el 'sí' es va imposar per un marge estretíssim en la consulta interna que Unió va plantejar a la seva militància aquest diumenge i que ha evidenciat la fractura entre la cúpula i els sectors sobiranistes del partit.

stats