Política 03/06/2016

Unió deu dos mesos de sou als seus 21 treballadors

Fonts del partit diuen que el retard està causat pel preconcurs de creditors però asseguren que tenen el "compromís" d'abonar-le

Europa Press
1 min
Josep A. Duran i Lleida sortint de la seu d’Unió, al carrer Nàpols de Barcelona.

BarcelonaEls 21 treballadors d'Unió no cobren el seu sou des de fa dos mesos i la direcció del partit els ha comunicat que desconeix quan podran fer-ho, segons han explicat a Europa Press fonts de la plantilla. Segons denuncien, la direcció els hi ha dit que no podrà pagar fins que el partit vengui la seu del carrer Nàpols de Barcelona, mentre s'està reunint amb els bancs per negociar una quitança del deute.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit democristià, sense representació parlamentària, ha traslladat als seus treballadors que confia en pagar les indemnitzacions de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) amb la venda del local. Els treballadors consultats han lamentat que els dirigents han "desaparegut" de la seu, amb l'excepció del secretari general, Ramon Espadaler, i asseguren que no els ha ofert cap ajut per sortejar l'impagament dels dos mesos.

El Tribunal de Comptes va haver d'acceptar que un partit polític entrés en preconcurs de creditors perquè mai abans havia ocorregut, creant un precedent. Fonts del partit han assegurat que el retard en les nòmines està causat pel preconcurs, però asseguren que tenen el "compromís" d'abonar-les. El mes de març Espadaler va xifrar el deute en 19 milions d'euros.

stats