9-N ALTERNATIU

Més de la meitat dels diputats d'Unió votaran sí-sí el 9-N

8 dels 15 parlamentaris optaran per l'opció independentista, un deixarà en blanc la segona resposta i la resta no revelen el sentit del seu vot, segons un recompte de RAC1

Com a mínim 8 dels 15 diputats d'Unió al Parlament votaran sí-sí el 9-N. Aquest ha estat el resultat d'un recompte que ha fet RAC1, que ho ha preguntat als parlamentaris. De la mateixa, cap dels que no optarien per l'opció més netament independentista reconeixen públicament el seu suport al sí-no, atès que molts no han volgut revelar com marcaran la butlleta de votació. L'opció per la que ha optat el partit oficialment és la de recomanar el sí a la primera pregunta i donar llibertat de vot a la segona.

Així, Joan Recasens, Elena Ribera i Assumpció Laïlla formen part del sector històricament independentista d'Unió i Laïlla es mostra "convençuda que el vot de Carrasco i Formiguera seria afirmatiu a les dues preguntes". D'altres, però, han abraçat aquesta opció els últims anys arran de "l'actitud de l'Estat amb Catalunya". És el cas de Roger Montañola, Mercè Jou, Xavier Dilmé, Anna Solé o la mateixa presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Per altra banda, un altre diputat –que es manté en l'anonimat– afirma que votarà 'sí' a la primera pregunta i deixarà la segona en blanc, mentre que la vicepresidenta Joana Ortega i el conseller Josep Maria Pelegrí –que mantenen l'escó– no revelaran el sentit del seu vot fins al 9-N. Uns altres tres diputats no han volgut respondre l'enquesta i l'última parlamentària, Marta Llorens, està de baixa.

Més continguts de