Política 14/07/2016

Unió presenta un ERO davant l'autoritat laboral de la Generalitat

El partit, paral·lelament, negocia amb els bancs una reestructuració del passiu de 19 milions

Efe / Ara
2 min
El secretari general d’Unió, Ramon Espadaler.

BarcelonaUnió Democràtica de Catalunya ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per als seus treballadors davant l'autoritat laboral de la Generalitat i ha transmès que, malgrat les dificultats que travessa, espera poder arribar a un acord amb els creditors en les pròximes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han avançat fonts de la direcció d'Unió a Efe, que han subratllat que, en aquests moments, el que més preocupa al partit democratacristià i a la seva direcció són els treballadors de la formació.

Les fonts consultades, que no han volgut donar més detalls de l'ERO presentat davant l'autoritat laboral, han transmès que Unió confia poder arribar a un acord en les pròximes setmanes amb tots els creditors. Tal com avui avança l'ARA, el partit ha presentat una proposta de reestructuració del deute als bancs que implicaria, a la pràctica, la condonació de bona part dels 19 milions d'euros de deute.

Segons la llei concursal, Unió gaudia d'un període de quatre mesos –a partir del 14 de març– per arribar a un acord amb els creditors i, si no ho aconseguia, havia d'entrar en concurs de creditors.

La pèrdua de representació parlamentària al Parlament català i al Congrés dels Diputats, sumada a la fuga de regidors i militants des de la seva ruptura amb CDC, va afectar els comptes d'Unió, amb un deute que arriba a 19 milions d'euros.

Després del divorci de Convergència i l'escissió de Demòcrates, Unió va afrontar les passades eleccions catalanes en solitari, amb el seu secretari general, Ramon Espadaler, com a cap de cartell, i es va quedar fora del Parlament, un resultat que es va repetir en les generals, amb Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant de la llista, qui va acabar per dimitir com a líder de la formació.

En aquesta etapa de transició, la direcció d'Unió, sota la batuta de Ramon Espadaler, ha reduït personal i, entre altres qüestions, està negociant la venda de la seva seu central, situada al carrer Nàpols, prop del Parc de la Ciutadella de Barcelona.

stats