Política 05/05/2017

Unitat dels sobiranistes en suport a Forcadell: "Ens sentim tots jutjats i atacats"

JxSí, la CUP i CSQP expressen solidaritat amb la presidenta del Parlament i els membres de la mesa i reclamen la nul·litat del procés judicial

Núria Orriols
2 min
Unitat dels sobiranistes en suport a Forcadell: "Ens sentim tots jutjats i atacats"

Barcelona“Ens sentim tots jutjats, investigats i atacats”. Amb aquesta proclama el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha expressat el suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i als membres de la Mesa en una escenificació al Parc de la Ciutadella amb els diputats de la CUP i Catalunya Sí que es Pot. Per a Turull, el procés judicial contra els membres del Parlament és un “atac” a la democràcia i als “pilars” de la inviolabilitat dels diputats en l'exercici de la seva llibertat d'expressió. “És un atac directe al valor més sagrat que té un Parlament", ha sentenciat Turull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junts pel Sí ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que per “dignitat” arxivi la causa i no participi en el que considera que és una intervenció del govern espanyol en el poder judicial. Ho ha fet amb els representants dels 83 diputats que donen suport al referèndum pactat.

Forcadell: "La democràcia està en joc"

També Catalunya Sí que es Pot ha expressat el seu suport a través del president del grup, Lluís Rabell, que ha criticat la judicialització del procés d’independència. “És un problema polític i històric”, ha assegurat, i ha instat l’estat espanyol a seure a negociar una consulta pactada. A parer seu, el procés contra Forcadell i els membres de la mesa, entre els quals hi ha Joan Josep Nuet, del seu grup parlamentari, és jutjar abans d’hora el resultat d’un debat al Parlament. “Exigim la nul·litat del procediment i que es doni pas a l’acció política”, ha assegurat el dirigent de l'espai dels 'comuns'.

Per la seva banda, la CUP també ha expressat el seu suport i solidaritat als investigats però ha demanat “fermesa” als encausats i també “als que vindran” per fer el referèndum. “No seran els últims”, ha avisat el diputat Albert Botran. El cupaire ha criticat l’estratègia de la “por i la divisió” de l’estat espanyol per frenar el referèndum i s’ha compromès a tirar endavant la consulta.

Acompanyament dels encausats

L'escenificació arriba tres dies abans que la presidenta Forcadell i la vicepresidenta segona Anna Simó vagin a declarar al TSJC com a investigades per haver admès a tràmit diverses resolucions sobre el procés d'independència, entre les quals, la resolució sobre el referèndum del debat de política general del mes d'octubre passat. Seran les primeres a anar a declarar, ja que divendres que ve serà el torn del vicepresident primer, Lluís Corominas, i la secretària de la mesa, Ramona Barrufet. També Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot, està cridat a declarar com a investigat el proper 12 de juny.

L'anada als jutjats per part dels membres del Parlament estarà acompanyada pels diputats de Junts pel Sí, la CUP i Catalunya Sí que es Pot, a més de la mobilització a les portes del TSJC que les entitats promouen per als tres dies de declaracions. Un cop més el sobiranisme vol mostrar la seva resposta davant les causes judicials contra el procés d'independència.

stats