POLÍTICA
Política 26/02/2012

Urdangarin torna a declarar

El gendre del rei ha entrat una altra vegada a peu als tribunals de Palma. Es preveu que l'interrogatori duri tot el dia. Si el duc va respondre dissabte al jutge, aquest diumenge ho haurà de fer a la Fiscalia i el seu advocat

Laura Díaz-roig
1 min
Urdangarin a les portes dels jutjats de Palma aquest diumenge. EFE

PalmaIñaki Urdangarin ja torna a ser als jutjats d'instrucció de Palma per declarar. El gendre del rei haurà de continuar aquest diumenge l'interrogatori del jutge José Castro, però s'hi afegirà ara tant la Fiscalia com l'acusació popular –la del grup ultradretà Mans Netes– i seu advocat i amic íntim, Mario Pascual Vives. S'espera que la jornada sigui una altra vegada maratoniana. Dissabte, Urdangarin va declarar durant nou hores i va fer una pausa d'una hora i mitja per dinar al palau reial de Marivent, on s'allotja aquests dies amb la infanta Cristina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Repetint el mecanisme de dissabte, el duc ha arribat amb un Opel de color blau de gamma mitjana, assegut al costat del conductor, fins a les portes del jutjat. Allà l'esperava el seu advocat, que l'ha acompanyat durant els pocs metres de baixada fins a l'interior dels tribunals, on s'agrupaven de nou una cinquantena de periodistes. Aquesta vegada no ha fet cap declaració als mitjans i se'l veia sensiblement més cansat.

L'advocat defensa la innocència de la infanta

L'advocat d'Urdangarin ha fet unes breus declaracions a la premsa. Assegura que no està gens preocupat per l'entramat d'empreses que van sortir dissabte a la llum i que tota decisió sobre la diferència en les declaracions de l'exsoci del duc, Diego Torres, i el seu client l'ha de prendre el jutge. El gendre del rei va assegurar ahir que ell només era la cara institucional de l'Institut Nóos, i que Torres s'encarregava de l'administració. Finalment ha afegit que Urdangarin té "coratge, perseverança i ganes d'explicar-se", i ha defensat la innocència de la infanta.

Urdangarin ha sentit aquest diumenge poques escridassades. El nombre de manifestants ha disminuït dràsticament, però encara es veuen banderes republicanes i eslògans antimonàrquics.

stats