Cas Nóos
Política 06/05/2013

Ni els ducs de Palma ni Revenga es van acollir a l'amnistia fiscal

Torres sí que va regularitzar 160.000 euros. La fiscalia espera rebre imminentment la informació de les autoritats suïsses sobre els comptes vinculats a Urdangarin

Enric Borràs Abelló
1 min

PalmaIñaki Urdangarin, la seva dona, Cristina de Borbó, i el secretari de les infantes, Carlos García Revenga, no es van acollir a l'última amnistia fiscal del govern de Mariano Rajoy, segons que ha comunicat l'Agència Tributària a la Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears, tal com indiquen fonts relacionades amb la investigació. Tampoc no ho haurien fet cap de les empreses implicades en la trama Nóos. Qui sí que s'hi hauria acollit, en canvi, és l'exsoci del duc de Palma Diego Torres, que hauria legalitzat 160.000 euros per aquesta via.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els diners regularitzats per Torres vénen d'un compte corrent de Luxemburg, on el jutge José Castro ja va ordenar bloquejar 900.000 euros de l'exsoci del duc que. Tan el jutge com el fiscal sospiten que els diners podrien ser alguns dels 4,4 milions d'euros d'institucions públiques que els dos exsocis haurien desviat a través de l'Instituto Nóos. Si els 160.000 euros detectats ara no provenen del mateix compte, els investigadors faran una comissió rogatòria a Luxemburg per demanar la informació corresponent al compte originari.

D'una altra banda fonts relacionades amb la investigació del cas Nóos consideren imminent la resposta de les autoritats suïsses a la comissió rogatòria en què el jutge José Castro havia demanat informació sobre comptes bancaris que podrien estar relacionats amb Urdangarin. El fiscal Pedro Horrach sospita que el duc de Palma hauria cobrat 142.000 euros per via d'un testaferro en un compte suís. Els diners serien la seva part de la recerca fallida d'inversors que va fer per encàrrec d'Agval i per a la qual l'empresa va pagar 375.000 euros.

stats