Política 15/02/2012

Urdangarin va discutir l'ordre del rei de deixar Nóos, segons 'El País'

Quan va rebre aquest mandat del cap d'Estat, ja havia aconseguit diversos milions d'euros d'administracions públiques per organitzar esdeveniments

Ara
1 min
'Monarquia o república' veu la llum

BarcelonaIñaki Urdangarin, marit de la infanta Cristina i imputat per frau a l'administració i malversació de cabals públics, va discutir a Barcelona l'estiu del 2006 amb l'emissari que li va enviar el rei, José Manuel Romero, comte de Fontao, sobre renunciar als seus càrrecs a la cúpula de la trama de Nóos i, en especial, sobre el fet d'haver de deixar la presidència del patronat de la fundació Areté.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquell moment, els negocis d'Urdangarin a través de l'Institut Nóos, considerada una entitat "sense ànim de lucre", anaven en augment, segons 'El País'. Llavors ja havia aconseguit diversos milions d'euros d'administracions públiques per organitzar esdeveniments. Els diners aconseguits acabaven majoritàriament en mans d'empreses privades, propietat del duc de Palma i del seu soci, Diego Torres.

Urdangarin es va veure "sorprès" i "obligat" per l'ordre del rei, segons l'advocat que treballava per a Nóos, Ramon Bergós. El duc de Palma va fer veure que ho deixava, però posteriorment va reaparèixer al consell assessor de la Fundació Esport, Cultura i Integració Social, que va assumir els fons de l'anterior i, a més, va recaptar 400.000 euros de grans firmes.

stats