Política 23/05/2013

Urdangarin i la infanta s'enviaven bromes d'Aznar, amb còpia al rei

L'expresident del govern espanyol va ser objectiu de les bromes que la infanta Cristina i el seu marit s'intercanviaven per correu electrònic

2 min
Correus electrònics d'Iñaki Urdangarin fent mofa de José María Aznar

Iñaki Urdangarin i la seva dona, la infanta Cristina de Borbó, es varen enviar correus electrònics l'any 2003 amb bromes sobre el llavors president espanyol José Maria Aznar. És més, un dels correus era amb còpia a una adreça electrònica del rei Joan Carles, si els documents són veraços. Així ho indiquen les còpies dels missatges, als quals ha tingut accés l'ARA, que s'han filtrat als mitjans de comunicació tot i que no formen part del cas Nóos perquè no inclouen res que hi tingui a veure ni s'han incorporat al sumari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, el dos d'abril de 2003, des d'una adreça electrònica que correspon amb la de la de la infanta a La Caixa, s'hauria reenviat a Urdangarin una fotografia manipulada d'Ana Botella agafant un nadó amb la cara del seu marit, Aznar. El missatge duia per títol "No a la clonació!" i l'hauria reenviat amb còpia a una adreça de la casa reial que correspon amb la del rei d'Espanya. Urdangarin, més tard, hauria reenviat el mateix correu a un amic amb qui, segons uns altres correus que havia lliurat al jutge Diego Torres, havia conversat sobre qüestions sexuals.

En un altre correu del març del mateix any el gendre del rei hauria reenviat a la seva dona un acudit sobre crear un arxiu a l'ordinador, donar-li el nom d'Aznar i enviar-lo a la paperera de reciclatge. "No servirà d'una puta merda, però alegra el dia, no ho neguem", rematava la broma. En un tercer correu del febrer del mateix any el duc de Palma enviava a la seva dona una fotografia d'Aznar de jove, on també se'n feia broma.

Tot i que els correus electrònics no formen part del cas Nóos no es pot descartar que la filtració formi part de l'estratègia de defensa de Diego Torres, l'exsoci d'Urdangarin, que a través del seu advocat Manuel González Peeters ha lliurat centenars de missatges electrònics comprometedors per al duc i la seva família en un serial que fa mesos que dura.

Malgrat les bromes no es pot oblidar que al cas Nóos s'investiga la possible apropiació, per part d'Urdangarin i Torres, de 4,4 milions d'euros dels governs balear i valencià, a més de tres delictes fiscals en els quals la infanta podria estar implicada, tot i que de moment se n'ha suspès la imputació. El cas Nóos és ara a la recta final de la instrucció.

stats