Política 22/12/2011

Urdangarin va ingressar 420.000 euros amb la fundació de discapacitats, segons 'El Mundo'

El diari de Pedro J. assegura que ho va fer amb una fundació que va crear després que el rei l'obligués a deixar els seus negocis

Ara
1 min
Iñaki Urdangarin / GETTY

BarcelonaIñaki Urdangarin va ingressar almenys 420.000 euros en només dos anys amb la fundació de nens discapacitats i malalts de càncer que va crear després d'incomplir l'ordre de la casa reial d'abandonar tots els seus negocis i que després va acabar utilitzant per evadir fons a paradisos fiscals. Aquesta informació, apareguda a El Mundo, assegura que el duc de Palma va vulnerar la prohibició imposada pel rei de continuar qualsevol tipus d'activitat mercantil després del seu pas per l'Institut Nóos. Llavors, l'any 2006, va constituir la Fundación Deporte, Cultura e Integración Social, que ha estat l'encarregada de buidar les arques de Nóos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentre aquestes informacions sobre els ducs de Palma, i les seves activitats, es difonen per l'Estat espanyol, Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin continuen treballant per a empreses estatals però des de fora de les fronteres espanyoles, a Washington. Aquest dimecres els han visitat Alèxia de Grècia, cosina de Cristina, i el seu marit, Carlos Morales, que han donat suport públicament a la parella en diverses ocasions.

stats