Política 20/12/2011

Urdangarin hauria intentat negociar també amb consellers republicans, segons la Cadena Ser

L'emissora assegura que Josep Bargalló li va denegar l'ajuda al duc de Palma perquè no veia clar el projecte i perquè era membre de la família reial

Ara
1 min

BarcelonaUrdangarin va demanar col·laboració econòmica també als republicans catalans per a promocions esportives a través de l'Institut Nóos. A la trobada hi havia el conseller en cap, Josep Bargalló, el duc de Palma i una tercera persona que acompanyava Urdangarin. Segons fonts policials, la quantitat que va demanar ascendia a 300.000 euros, però els republicans catalans insisteixen que no es va arribar a concretar cap projecte. Segons ha fet públic la Cadena Ser, el llavors conseller en cap, Josep Bargalló, va denegar la tramitació de la sol·licitud perquè "ni veia clar el projecte ni tampoc la idea de col·laborar amb una fundació presidida per un membre de la família reial".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Demanava 300.000 euros

La trobada es va celebrar al Palau de la Generalitat. Hi ha registre d'entrada de la visita que va fer el gendre del rei als republicans catalans. La trobada va tenir lloc a principis de l'any 2005, i l'encarregat de rebre el duc de Palma va ser Josep Bargalló. Segons fonts policials i polítiques, el gendre del rei va demanar als republicans catalans 300.000 euros per desenvolupar promocions esportives. Així consta a la informació policial que està portant el jutge. No obstant això, segons les fonts consultades, Iñaki Urdangarin va deixar caure també la possibilitat d'ampliar l'ajuda sol·licitada. A més, fonts pròximes reconeixen que els republicans es van mostrar sorpresos quan van veure que el mateix gendre del rei feia de comercial per a l'Institut Nóos. Aquesta cadena radiofònica explica també que Urdangarin va comunicar a Bargalló que estava disposat a citar-se amb més consellers de la Generalitat.

stats