Societat 14/01/2020

Urdangarin podrà sortir de la presó tres dies a la setmana per fer voluntariat

Fins ara tenia permís per fer dues sortides autoritzades de la presó de Brieva

Ara Balears
1 min
Urdangarin surt de la presó per anar a fer un voluntariat

PalmaEl utjat de Vigilància Penitenciària de Valladolid ha ampliat a tres dies el permís per sortir de la presó que tenia Iñaki Urdangarin per fer voluntariat, segons ha informat l'agència Efe. Així, el jutge ha acceptat la petició que va fer Urdangarin per ampliar de dos a tres dies setmanals les sortides autoritzades de la presó de Brieva, a Àvila.

El jutge, després d'estudiar els informes de l'aprofitament del programa per part del cunyat de Felip VI, ha considerat que "no hi ha inconvenient per ampliar a tres les sortides setmanals sol·licitades", segons han informat aquest dimarts fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó.

Segons l'escrit judicial, el centre on fa el voluntariat ha qualificat totes les activitats de voluntariat amb la puntuació màxima. A més, també tenen en compte l'informe de l'educadora que recull que les sortides d'Urdangarin "són positives, ja que estan pal·liant en gran part la situació d'aïllament social en la qual es troba l'intern".

El jutge detalla que després de veure els informes "no hi ha cap inconvenient a ampliar a tres les sortides setmanals sol·licitades" i detalla que existeix l'opció de recórrer contra aquesta decisió. Per fer la seva labor de voluntariat, el cunyat del rei va sortir per primera vegada de la presó el 19 de setembre del 2019. Aquesta va ser la primera sortida de presó d'Iñaki Urdangarin des que va ingressar a presó el 18 de juny de 2018 per complir una condemna de cinc anys i deu mesos pel cas Noós.

stats