POLÍTICA
Política 15/01/2013

Urdangarin s'oposa a la fiança al·legant que els contractes eren correctes

Segons el seu lletrat, el duc de Palma no ocupava més que una mera "funció representativa" a l'Instituto Nóos, que presumptament va servir per desviar fons públics

Efe
2 min

BarcelonaL'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha presentat un escrit d'al·legacions per oposar-se a la fiança de 8,1 milions d'euros que li exigeix la Fiscalia, argumentant que els contractes de l'Institut Nóos eren correctes i, per tant, el seu client no ha comès cap delicte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes, el lletrat d'Urdangarin ha resumit així el contingut de les al·legacions que ha presentat contra la petició de la Fiscalia i les acusacions, que demanen que el jutge imposi una fiança al duc de Palma per cobrir possibles responsabilitats econòmiques derivades de la causa oberta pel desviament de fons de l'Institut Nóos.

Segons Pascual Vives, l'escrit d'al·legacions defensa que la contractació efectuada per l'Institut Nóos, dirigit per Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, va ser totalment correcta, i que, a més, el seu client no ocupava més que una mera "funció representativa" a l'associació que presumptament va servir per desviar fons públics.

L'advocat ha afegit que actualment les relacions entre Urdangarin i Torres –que també ha presentat un altre escrit d'al·legacions per oposar-se a la fiança de 8,1 milions que se li exigeix–, són "inexistents".

Pascual Vives s'ha mostrat confiat que el seu escrit d'al·legacions serveixi perquè el jutge que instrueix el cas, José Castro, rebutgi la fiança plantejada per les acusacions del cas Nóos.

"Fa 33 anys que exerceixo aquesta professió, així que confio en la justícia", ha afirmat Pascual Vives als periodistes que feien guàrdia a les portes del seu despatx a Barcelona.

L'advocat d'Urdangarin ha afegit que no li consta que, de moment, hi hagi algun comprador interessat a adquirir el palauet que els ducs de Palma posseeixen a Barcelona, que el matrimoni ha posat a la venda.

El titular del jutjat d'instrucció 3 de Palma ha de decidir durant els pròxims dies sobre les peticions de fiança que van realitzar en primer lloc la Fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular del sindicat Manos Limpias, el 21 de novembre passat, i posteriorment, el 29 de novembre, el govern de les Balears.

stats