CONGRÉS DE CDC
Política 26/03/2012

Bertran reclama que ara que CDC s'ha passat a l'independentisme exerceixi de practicant

El secretari general de SI insta Convergència a "no pactar amb aquells que neguen el dret de Catalunya a l'Estat propi" en relació amb el PP

Acn
1 min
El secretari general de SI, Uriel Bertran, en roda de premsa

BarcelonaEl secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha celebrat que CDC s'hagi convertit a l'independentisme, tot i que ha reclamat que comenci a exercir de practicant. El diputat de SI ha valorat positivament que els nacionalistes assumeixin com a objectiu propi l'assoliment d'un estat i ha assegurat que des del seu partit promouran que CDC treballi cap a la independència. Com a primer pas cap a la pràctica de l'independentisme, Bertran ha instat al partit al Govern a trencar "tots els acords que tingui amb el PP, començant per l'acord a la CCMA". Per a SI, la proposta de Mas d'una hisenda pròpia en cas que no s'aconsegueixi el pacte fiscal és un "objectiu irrealitzable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bertran ha assegurat que el primer pas per exercir-la comença per "no pactar amb aquells que neguen el dret de Catalunya a l'Estat propi". Així doncs, per al secretari general de SI, els nacionalistes s'han de replantejar els pactes amb el PP, el primer de tots l'atorgament de la vicepresidència de la CCMA a Armand Querol, "un destacat aznarista i espanyolista", ha afegit.

Sobre l'advertència que aquest diumenge ha llançat el president de CDC i president de la Generalitat, Artur Mas, que ha anunciat la creació d'una hisenda pròpia si fracassen les negociacions amb Madrid sobre el pacte fiscal, Bertran ha considerat que "conformar-se amb objectius intangibles com la hisenda pròpia és desafortunat". A més, ha recalcat que "el que és seriós" és la independència política. Per al secretari general de SI, assolir la hisenda pròpia és "impossible" i ha advertit que intentar aconseguir-la "abocarà a una conflictivitat permanent amb l'Estat espanyol".

stats