LLEI D'INDEPENDÈNCIA
Política 12/04/2011

SI manté la convocatòria d'acampada davant del Parlament malgrat el desallotjament d'ahir

Uriel Bertran, que ha passat la nit al ras al parc de la Ciutadella amb els altres dos diputats de SI, s'obre a buscar un "text de consens" amb CiU

Acn
3 min
El diputat Uriel Bertran, en el segon dia d'acampada de SI davant del Parlament.

BarcelonaEl secretari general i diputat de SI, Uriel Bertran, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació manté la concentració davant del Parlament per aquest nit en favor de la Llei de declaració d'independència tot i el desallotjament que hi va haver ahir. Els tres diputats de SI van ser els únics que la Guàrdia Urbana no va desallotjar i Bertran ha qualificat l'acció "d'indiscriminada", "arbitrària" i "greu" en un territori de la UE. Bertran ha denunciat que la Guàrdia Urbana va actuar "en compliment d'ordres polítiques del PSOE" . SI s'ha mostrat oberta a dialogar amb CiU modificacions a la llei si permet la seva tramitació aquest dimecres per trobar un "text de consens".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els tres diputats de SI, Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell, han passat la nit al ras pràcticament sols al Parc de la Ciutadella després del desallotjament que hi va haver aquest dilluns dels manifestants que es volien concentrar per donar suport a la Llei de declaració d'independència de SI que es debat aquest dimecres. "Nosaltres hem continuat la manifestació, hem estat els únics als qui s'ha permès que poguéssim continuar", ha explicat Uriel Bertran davant del Parlament, "i a les quatre de la matinada els efectius policials han retirat les carpes, ens han deixat sense tendes i sense sacs de dormir, i hem passat la nit aquí davant". Bertran ha assegurat que aquest dimarts hi tornaran i ha fet una crida a la ciutadania a concentrar-se al Parc de la Ciutadella, davant del Palau del Parlament. Tot i el desallotjament que va fer la Guàrdia Urbana, Bertran ha garantit que continuaran amb la mobilització.

El diputat de SI ha carregat contra la Guàrdia Urbana, que ha qualificat de "policia política del PSOE", i contra l'Ajuntament de Barcelona. "Estem indignats", ha assegurat, "el dret a la manifestació i d'expressió han estat vulnerats i anorreats per part de la policia municipal i dels seus responsables polítics, l'Ajuntament de Barcelona i el PSOE". Bertran ha recriminat l'actitud de la Guàrdia Urbana davant d'una concentració "pacífica, tranquil·la i democràtica". "Quan hi ha altres tipus de mobilitzacions, contra la guerra de l'Iraq o quan es fan acampades en un concert de música no es desallotgen ni es fan aquest tipus d'actuacions", ha assegurat.

Pressió a CiU

Amb aquestes concentracions davant del Parc de la Ciutadella, SI busca pressionar CiU perquè permeti la tramitació de la llei i, per tant, eviti que prosperin les esmenes a la totalitat presentades per PSC, PPC i C's, que Bertran qualifica de "bloc espanyolista" del Parlament. CiU, que va permetre que la llei arribés al Parlament donant-hi suport a la Mesa, es debat ara entre l'abstenció o el vot a favor de les esmenes a la totalitat. En cap dels dos casos prosperaria la tramitació de la llei. "Demanem que el bloc espanyolista no guanyi", ha reclamat el secretari general de SI.

Bertran ha exigit als diputats que "van votar sí diumenge" a les consultes independentistes que "també ho facin al Parlament" aquest dimecres. "La ciutadania vol coherència, compromís, seriositat i formalitat per part dels càrrecs electes", ha afegit, tot assegurat que CiU "té una responsabilitat amb el poble de Catalunya" perquè en el seu programa electoral hi va incloure "el dret a decidir sense límits" i "el que es vota aquest dimecres és el dret a decidir sense límits" i una "llei procedimental que marca un full de ruta". Bertran ha lamentat que, després que diumenge donés suport a les consultes, CiU "doni l'esquena" als ciutadans al Parlament, on "es posen en marxa els poders fàctics i les pressions polítiques alienes als interessos de Catalunya".

El diputat de SI ha garantit a la federació nacionalista que, si permet la tramitació de la llei, la seva formació política està "oberta a dialogar" el seu contingut, sempre i quan no s'alteri el seu "fons". "No volem que CiU s'excusi en el contingut de la llei per obstaculitzar-la", ha dit, tot garantint que es podrà negociar i introduir modificacions a través "d'esmenes parcials".

stats