Política 09/01/2017

Urkullu: "Crec en la unió voluntària de les nacions basada en el respecte a la decisió dels ciutadans"

El lehendakari diu que la Cconferència de Presidents autonòmics hauria de servir per tractar el model d'Estat, però que de "l'autogovern basc" en vol parlar de manera "bilateral"

Ara
1 min
El PP i el PNB inicien el desgel  Al Congrés i a Euskadi

BarcelonaEl lehendakari basc, Íñigo Urkullu, sempre va amb molt de compte quan li pregunten pel procés independentista català, però no té por d'afirmar que ell és més partidari del camí del mig. "Crec en les vies intermèdies", ha dit aquest matí a Radio Euskadi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És possible, des del diàleg, intentar abordar les aspiracions d'una majoria social, ja sigui a Catalunya, ja sigui a Euskadi, però des de la interpretació del que són els autogoverns històrics com el català i el basc dins d'un estat espanyol", ha explicat.

Urkullu ha defensat la "unió voluntària basada en el respecte a la decisió dels ciutadans", i considera que "aquesta és una via vàlida per a Catalunya".

El lehendakari ha insistit que no anirà a la Conferència de Presidents convocada per Mariano Rajoy per al 17 de gener –igual que Carles Puigdemont–, i ha explicat que el president del govern espanyol ja li ha respost la carta en què Urkullu li demanava de trobar-se per explicar-li les raons de la seva negativa. Aquesta trobada, però, encara no té data.

Urkullu ha dit que aquests tipus de conferències haurien de tractar el model d'Estat, però que de "l'autogovern basc" en vol parlar de manera "bilateral".

stats