Política 25/06/2018

Urkullu i Sánchez acorden treballar per “normalitzar” la política penitenciària dels presos d’ETA

El lehendakari obre la ronda de reunions del president espanyol amb líders autonòmics

Dani Sánchez Ugart
1 min
Urkullu i Sánchez acorden treballar per “normalitzar” la política penitenciària dels presos d’ETA

MadridEl lehendakari, Iñigo Urkullu, ha obert aquest dilluns la ronda de reunions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics. En una trobada que s’ha allargat més de dues hores, els dos dirigents han acordat la creació d’un grup de treball per a la “normalització” de la situació penitenciària dels presos d’ETA, en un primer pas cap a l’acostament, que no descarta l’actual executiu espanyol, a diferència de l’anterior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el mateix Urkullu després de la trobada a la Moncloa, el grup de treball, que no té data ni agenda, farà “una anàlisi” de l’actual situació penitenciària i estudiarà els canvis a introduir. El lehendakari ha afirmat també que els canvis s`hauran de fer “amb cautela” i amb tenint en compte les víctimes de l’extinta organització armada.

Urkullu també li ha trasmès a Sánchez la “necessitat” d’abordar canvis en el model d’Estat, per reconèixer la realitat “plurinacional” d’Espanya, i en aquest sentit ha proposat la creació d’una comissió constitucional que pugui posar aquest esperit en la norma bàsica espanyola. “No es tracta de ruptura, sinó de convivència des del respecte mutu”, ha defensat el polític basc.

stats