Política 16/05/2014

Urtasun sobre Cañete: "Gent que s'expressa en aquests termes masclistes mereix ser castigada a les urnes"

El cap de llista ecosocialista al 25-M creu que el debat entre el candidat del PP i la del PSOE, Elena Valenciano, va ser "profundament avorrit" i "gris", mentre celebra que Ska Keller i Alex Tsipras defensin el dret a decidir a Europa

Marc Toro
1 min

Amposta"Es tracta d'unes declaracions intolerables en una societat democràtica". Així s'ha expressat el candidat d'ICV-EUiA a les europees, Ernest Urtasun, en referència a les declaracions que el cap de llista del PP, Miguel Árias Cañete, ha fet aquest divendres, en què assegurava que que debatre amb una dona és complicat perquè "si l'acorrales t'acusen de masclista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions en un acte a Amposta, Urtasun ha volgut destacar que "la gent que s'expressa en termes masclistes d'aquesta categoria mereix ser castigada a les urnes", i ha demanat als votants que així ho facin: "Demanem a la gent que castigui aquest tipus de manifestacions".

Les declaracions de Cañete es referien al debat que el popular va mantenir ahir a TVE amb la candidata del PSOE al 25-M, Elena Valenciano. Un debat que el candidat ha qualificat de "profundament avorrit" i caracteritzat per la "grisor d'aquest bipartidisme que està governant conjuntament a Europa".

"Un cop va acabar vaig pensar que el debat, per l'esquerra catalana, l'havia guanyat Ska Keller i Alexis Tsipras", ha afirmat Urtasun en referència al l'altre debat que es va celebrar ahir, el dels candidats a presidir la comissió europea. L'ecosocialista ha celebrat que els candidats als quals dóna suport la seva formació -Keller, dels Verds Europeus, i Tsipras de l'Esquerra Unitària- defensesin amb fermesa el canvi de model econòmic a Europa i també els dret a decidir "de forma contundent i clara".

stats