Urtasun recorda a Pedro Sánchez que els números per a un govern alternatiu "segueixen sortint"

"Seria inversemblant que un partit tan corrupte i antidemocràtic com el PP seguís governant", assegura el portaveu d'ICV

El portaveu d' ICV, Ernest Urtasun, ha recordat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que els números per a un govern alternatiu al del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, "segueixen sortint", de manera que convida a negociar amb Podem. "Sánchez sap que si vol mirar a l'esquerra de l'hemicicle per buscar suport, volem parlar i tenim ganes d'intentar que el PP no governi", ha explicat el també eurodiputat dels Verds en una entrevista d'Europa Press.

Pendents que la setmana que ve el rei  comenci la ronda de contactes amb els líders dels grups del Congrés, el portaveu ecosocialista ha insistit que seguiran amb la "pressió fins a l'últim dia" per evitar que els populars continuïn a la Moncloa. "Seria inversemblant que un partit tan corrupte, tan antidemocràtic i amb tot el que ha passat els últims anys sense majoria al Congrés i amb la possibilitat de fer un govern alternatiu, seguís governant", ha clamat, i ha advertit que aquesta possibilitat no l'entendria ningú. En els números d'Urtasun hi entren els diputats dels partits catalans, tot i que, preguntat per si també compta els de Ciutadans, ha recordat que no calen: "Sortirien fins i tot sense C's, si ERC i CDC volguessin jugar".

Dret a decidir

Sobre si el dret a decidir seria una línia vermella en la negociació amb el PSOE, tenint en compte que la seva aposta és la reforma de la Constitució, ha explicat que el referèndum és una qüestió " molt de principis nostra, i també d'ERC i CDC". "Però si tinguéssim la capacitat de col·locar un govern diferent del PP, per salut democràtica ho hauríem de fer", ha dit apel·lant a la responsabilitat. Ha insistit que la seva formació no renunciarà mai al dret a decidir, "però qualsevol oportunitat de fer un govern alternatiu s'hauria d'aprofitar".

"Homs ho ha dit, i Domènech també, el que passa és que Pedro Sánchez no es mou", ha explicat referint-se al líder de CDC al Congrés i al líder d'En Comú Podem (ECP). "Si Sánchez ens proposa negociacions, li posarem el dret a decidir sobre la taula. Però el que ha de fer és dir que vol una majoria alternativa i després en parlarem", ha explicat l'eurodiputat.

Més continguts de