Política 09/08/2016

Urtasun esperona un acord PSOE-Podem però avisa que haurà d'incloure el referèndum

"No hi renunciarem mai", diu el portaveu d'ICV sobre una consulta pactada amb l'Estat, i qualifica d'"error" que socialistes i populars es tanquin a pactar amb nacionalistes i independentistes

Acn
1 min
L'eurodiputat i portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, en l'entrevista a l'ACN

BarcelonaL'eurodiputat i portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, encoratja el PSOE i el seu secretari general, Pedro Sánchez, a buscar "una majoria alternativa" amb Podem i partits nacionalistes i independentistes que permeti fer fora el PP i Mariano Rajoy de la Moncloa. Així ho ha expressat en una entrevista a l'ACN, on ha avisat que, en les negociacions per formar un govern, els socialistes haurien de veure com Podem i En Comú Podem "posen el referèndum sobre la taula" per negociar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Al referèndum no hi renunciarem mai i el posarem sobre la taula", ha insistit Urtasun en relació amb una consulta sobre la independència pactada amb l'Estat, i ha acusat el PSOE de caure al parany "de la dreta" i comprar la idea que no és bo arribar a pactes amb nacionalistes bascos i catalans. "És un error", ha dit.

"El primer que volem saber és si Pedro Sánchez està disposat a configurar una majoria alternativa al PP. Si hi està disposat, haurà d'asseure's amb nosaltres i li posarem sobre la taula el referèndum, i se suposa que també [ho farà] ERC. Primer, que s'atreveixi a la investidura, i si s'hi atreveix, parlarem de tot", ha sentenciat Urtasun.

stats