Política 16/05/2014

Urtasun: "La papereta d’ICV-EUiA és la papereta d’Alexis Tsipras i Ska Keller"

El cap de llista d'ICV a les europees destaca que els dos candidats representen l'alternativa "a les tres famílies que han dominat Europa els darrers anys" i que, a més, s'han compromès amb el dret a decidir

Marc Toro
2 min
Ernest Urtasun aquest divendres en el míting de Tarragona, durant la campanya de les eleccions europees / ACN

TarragonaEl candidat d'ICV al 25-M, Ernest Urtasun, ha posat en valor el paper dels candidats a presidir la Comissió Europea que donen suport els ecosocialistes, Ska Keller (Verds Europeus) i Alexis Tsipras (Esquerra Unitària) al debat a cinc que va tenir lloc aquest dijous al Parlament Europeu. Segons ha considerat, va ser un "debat del passat i del futur", dels dos blocs que hi ha a Europa: el de Jean Claude Juncker (Partit Popular), Guy Verhofstadt (Liberals) i Martin Schulz (Partit Socialista), "que han defensat la 'troica'" durant aquests darrers anys, i el de Keller i Tsipras, els "candidats dels drets i les llibertats de la gent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem molt contents perquè ells dos representen el canvi que nosaltres volem", ha afirmat Urtasun en un acte a Tarragona, i per això ha afirmat que, el 25-M, "la papereta d’ICV-EUiA és la papereta d’Alexis Tsipras i Ska Keller". "Ells demostren que podem lluitar per l'alternativa a les tres famílies que han dominat l'Europa els darrers anys", ha continuat el candidat, que ha destacat que tant Keller com Tsipras "es van mullar pel dret a decidir".

Per a la consecució d'aquest "canvi radical", els ecosocialistes destaquen la importància d'anar a votar en aquestes eleccions: "No podem tolerar que el 25-M surtin Mariano Rajoy, Angela Merkel i Artur Mas a dir que les seves polítiques són adecuades". Urtasun ha recordat que "la dreta sempre va a votar" i que, si l'esquerra s'absté, "ja sabem quina majoria tindrem" a Brussel·les.

Vot de càstig al model productiu i a favor de les dones

Segons el candidat, votar en aquestes eleccions també és castigar el model productiu del 'low cost' impulsat per PP i CiU, amb projectes com BCN World, que fan pensar que "qui no guarda quan té, no menja quan vol". Així, ha tornat a insistir que anirà a Europa a impedir que hi hagi un altre transvasament de l'Ebre.

"No tolerarem aquesta Espanya que representa Árias Cañete", ha afegit Urtasun, "l'Espanya del neofranquisme que parla de les dones com si fossin propietat dels homes". En aquest sentit, ha promès treballar per posar els drets de les dones al centre de l'agenda europea, "perquè han estat massa oblidats". El candidat ha considerat que, amb la crisi, estem fent passes enrrere amb la desigualtat, i demanarà a Brussel·les una política de combat contra la violència de les dones. Finalment, Urtasun també s'ha compormès amb la gent jove: "No tolerarem que la gent jove sigui el banc de proves de la precarietat laboral".

stats