Política 19/05/2014

Urtasun: "Tot aquell que vol votar el 9-N sap que Ska Keller és la millor opció"

El candidat d'ICV a les europees evita entrar en la polèmica sobre la participació de Pasqual Maragall en un acte d'ERC i demana "respecte" per la figura de l'expresident

Marc Toro
1 min

Barcelona"Tot aquell que vol votar el 9-N sap que Ska Keller és la seva millor opció". Així s'ha expressat aquest dilluns el candidat d'ICV-EUiA a les europees, Ernest Urtasun, en referència a les recents declaracions d'ERC a favor de la candidata dels Verds europeus –també d'ICV– a presidir la Comissió Europea. La setmana passada, Keller va defensar el dret a decidir dels catalans i el manteniment d'una hipotètica Catalunya independent a la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Urtasun ha recordat que ERC no té candidat a presidir la Comissió Europea, però ha afirmat: "Si volen donar suport a Keller, estarem encantats". El cap de llista ha assegurat que, en la defensa del dret a decidir, la seva formació ha aconseguit "una centralitat com ningú": "Els nostres socis són els que fan una defensa més aferrissada del dret a decidir".

D'altra banda, l'ecosocialista no ha volgut entrar en la polèmica sobre la participació aquest diumenge de Pasqual Maragall a l'acte central de campanya d'ERC, i ha demanat "respecte" per la figura de l'expresident i per les "decisions que assumeixi". Sigui com sigui, Urtasun no s'ha estat de comentar que la presència de Maragall al míting "no ha sorprès a ningú", perquè ja fa temps que es mostra "incòmode" amb la direcció del PSC.

stats