POLÍTICA
Política 05/05/2014

Urtasun: "La troica és com una plaga de llagostes, per on passa tot ho arrasa"

ICV alerta que "és fals" que s'estigui sortint de la crisi com diuen PP i CiU

1 min
Ernest Urtasun

La troica és, per a ICV-EUiA, el gran enemic a combatre en aquestes eleccions. Ho ha deixat ben clar el candidat ecosocialista, Ernest Urtasun, en la presentació de l'espot de campanya: "La troica és com una plaga de llagostes, per on passa tot ho arrasa", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com a exemple ha citat Portugal, que és possible que el 17 de maig surti del programa de la troica quedant-se amb més d'un 20% d'atur, un IVA del 23%, pagues extres a funcionaris i pensionistes suprimides, un PIB i una renda per capita que cauen i molts joves que marxen per trobar un futur millor. "Mas fa poc va anar a Portugal i va dir que les polítiques aplicades allà són un exemple a seguir", ha recordat Urtasun.

La "falsa" sortida de la crisi

El cap de cartell d'ICV ha assegurat que les previsions econòmiques que ha fet públiques la Unió Europea demostren que "és fals" que s'estigui sortint de la crisi, tal i com diuen el PP i CiU. "Les desigualtats i la crisi han vingut per quedar-se", ha alertat Urtasun, que ha fet una crida a anar a votar per capgirar la situació.

stats