Política 21/05/2014

Valls avisa contra les "noves fractures" a Europa i reclama "unitat"

Felipe González demana el vot pel PSC "com un reconeixement a la seva feina per evitar el xoc de trens"

Ferran Casas / Sara González
1 min
El primer ministre francès, Manuel Valls, aquest dimecres a Barcelona / EFE

BarcelonaManuel Valls s'ha emocionat. Al pavelló de la Vall d'Hebron, ben a prop de la casa on va néixer a Horta, ha proclamat que "el nen i el jove que va néixer aquí mai hauria pensat que hi tornaria com a primer ministre francès". En el míting del PSC, on ha intervingut en català, castellà i francès, ha indicat que la vida "et dóna sorpreses meravelloses" i s'ha definit com un "espanyol i català de naixement però francès d'elecció". Per ell, que hagi arribat ara a ser primer ministre és un èxit de França i el seu model d'integració i, per extensió, d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També s'ha referit a la situació de Catalunya per proclamar, "aquí a Barcelona", que "Europa necessita unitat i solidaritat, no permetrem noves fractures". En aquest sentit ha afirmat que el que divideix "debilita" i que la defensa "legítima" de les cultures pròpies s'ha de combinar amb la unitat, "que ens dóna més pes i força".

Valls, que ha condemnat de forma "total" el masclisme perquè és una de les diferències entre l'esquerra i la dreta, ha tingut elogis per a Felipe González, "que sempre ha estat una referència". D'Elena Valenciano n'ha dit que té molts bons records, "i no diré res més" aixecant una rialla al pavelló.

González ha tancat l'acte afirmant que cal recuperar "el diàleg que forma part de la identitat de Catalunya" i impulsar "noves reformes que s'obriran pas entre posicions irreconciliables" en referència a l'oferta de canvi constitucional del PSOE i ha demanat el vot pel PSC "en la seva travessa del desert per evitar el xoc de trens".

stats