Política 24/11/2014

Un magistrat conservador del TSJC estudiarà l'admissió de la querella contra Mas

José Francisco Valls és membre de l'APM i ja va ser el ponent que va desestimar la denúncia de Manos Limpias contra el president

Ara
1 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ha començat a tramitar la querella que la Fiscalia de l'Estat ha interposat contra el president Artur Mas i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau en què els acusa de quatre delictes relacionats amb el 9-N. S'ha constituït la sala que ha de decidir sobre l'admissió a tràmit o no i, per repartiment, s'ha designat com a ponent José Francisco Valls. Es tracta d'un jutge conservador –és membre de la majoritària Associació Professional de la Magistratura, molt propera al PP– i que havia estat director de l'Escola Judicial de Barcelona. Es dóna la circumstància que Valls va ser també el ponent que va decidir la inadmissió de la querella contra Mas al mes de març presentada pel sindicat ultradretà Manos Limpias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els altres magistrats que formen la sala d'admissions creada 'ad hoc' al TSJC per decidir sobre la querella contra Mas i les seves conselleres són el president de la sala civil i penal i del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, i el magistrat Enric Anglada.

stats