Política 27/06/2014

Víctimes de l'11-M se senten menystingudes a l'homenatge al Congrés

Denuncien que María del Mar Blanco les ha obviat en el seu discurs durant un acte de record a la cambra baixa

Efe
2 min
El president del Congrés, Jesús Posada, ha presidit l'homenatge a les víctimes del terrorisme. EFE

MadridDiverses víctimes del 11-M han retret a la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, Maria del Mar Blanco, que només s'hagi referit als crims d'ETA en el discurs que ha pronunciat al Congrés dels Diputats i no hagi fet una menció expressa a les víctimes dels atemptats islamistes de 2004. Com cada 27 de juny, les Corts espanyoles han homenatjat les víctimes coincidint amb l'aniversari de la primera mort en mans d'ETA, l'any 1960.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens han fet una trampa. Estem indignats perquè l'11-M aquí ni tan sols s'ha esmentat. Volen que desaparegui i no desapareixerà", ha dit en declaracions als periodistes Amparo Imedio, una de les víctimes dels atemptats de Madrid que ha assistit a l'homenatge a la cambra baixa.

No ha pogut anar-hi la presidenta de la Fundació 11-M Afectats pel Terrorisme, Pilar Manjón, per raons personals, segons ha explicat a Efe, encara que estava previst que presidís l'acte amb el president del Congrés, Jesús Posada, i les presidentes de la Fundació de Víctimes del Terrorisme i de l'AVT, Ángeles Pedraza.

En conèixer aquest malestar, Maria del Mar Blanco, ha lamentat que es pugui haver malinterpretat així el seu discurs, que ha volgut que fos molt "genèric" i en què totes les víctimes se sentissin representades, reconegudes i reconfortades: "Des del cor he parlat de totes les víctimes del terrorisme".

Ha insistit que, amb independència del grup terrorista que hagi ocasionat les víctimes, quan ha demanat memòria, dignitat i justícia ho ha fet en nom de totes i cadascuna d'elles, sense posar cap cognom.

"Jo he volgut que fos un dia de reconeixement, d'unitat perquè sabem que la unitat dóna la força i aquesta força és la que necessitem per seguir endavant i per assolir definitivament la fi del terrorisme", ha subratllat.

Blanco ha expressat el seu malestar per la presència al Congrés d'una formació política com Amaiur, que no ha condemnat el terrorisme. Ha dit que hagués fet el mateix si a la cambra baixa hi fos present algun grup que no condemnés o donés suport a grups jihadistes, cosa que "afortunadament", ha dit, no passa.

Pedraza ha sortit en defensa de la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme i ha recordat que ella va perdre justament una filla en els atemptats de Madrid del 2004.

stats