CAS PALMA ARENA
Política 26/01/2012

Vist per sentència el judici a Matas

La defensa de l'expresident balear al·lega "absència total de proves" que l'inculpin en els cinc delictes de corrupció que li imputen

Efe
1 min

PalmaEl judici contra l'expresident balear Jaume Matas ha quedat aquest migdia vist per a sentència, en una sessió en què el seu advocat defensor, Antonio Alberca, ha al·legat "absència total de proves" contra ell i ha assegurat que tot el que té la Fiscalia són "prejudicis" i "recels". Durant l'última jornada, Matas no ha volgut fer ús del dret a dir l'última paraula, però sí que ho ha fet la resta dels acusats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu informe de defensa, el lletrat Antonio Alberca ha assegurat que no hi ha cap persona que hagi assenyalat directament a Matas com el que va ordenar la contractació suposadament irregular del periodista que li escrivia els discursos, Antonio Alemany. Per això, ha explicat que "no queda més remei" que demanar la lliure absolució del seu defensat, que s'enfronta a una petició fiscal de 8 anys i mig de presó acusat de cinc delictes de corrupció per beneficiar amb diners públics el periodista durant la legislatura 2003-2007.

Per Alberca, el tribunal només compta amb la paraula dels altres acusats considerant a Matas la persona de qui va haver de sortir la idea de contractar a Alemany de forma irregular, cosa que "no és suficient" per condemnar-lo. "Són prevencions, prejudicis, sospites, recels" de la Fiscalia anticorrupció que, per Alberca, "ni tan sols arriben" la qualificació d'indicis.

stats