Política 12/09/2014

Els organitzadors de la V denuncien "centenars d'atacs informàtics" a la web d''Ara és l'hora'

En un correu electrònic d'agraïment enviat a tots els inscrits també denuncien "la circulació mal intencionada de rumors" i altres traves al llarg del procés d'inscripció

Ara
2 min
LA web d''Ara és l'hora'

BarcelonaEls organitzadors de la V de la Diada admeten que la pàgina web de l'esdeveniment, 'Ara és l'hora', ha rebut "centenars d'atacs informàtics" els darrers mesos amb l'objectiu de "fer caure els nostres servidors, situats a altres països". Així ho reconeixen en un correu electrònic d'agraïment enviat a tots els inscrits a la gran mobilització de la Diada d'enguany, i signat per les presidentes de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el missatge, Forcadell i Casals ressalten l'"èxit" de la V, "l'acte cívic més gran que s'ha fet mai a cap ciutat d'Europa", però admeten que "arribar fins a aquest punt no ha estat gens fàcil": "El nostre oponent no és el defensor legítim d'una idea, sinó un Estat que actua sense escrúpols". En aquest punt, recorden que hi ha hagut "querelles, circulació mal intencionada de rumors falsos i intents de filtració il·legal de dades privades", a més d'"intents de bloquejar les comunicacions personals dels responsables de la campanya", assenyalen.

"Sabem que el joc brut continuarà", reconeixen, alhora que adverteixen que això no desactivarà la campanya: "sàpigues que persistirem, tossudament il·lusionats".

Les dues entitats aprofiten el missatge per anunciar l'inici d'una "gran campanya per guanyar el 9-N", en la qual tornen a demanar la implicació de tota la ciutadania. Expliquen que serà una campanya "porta a porta" perquè "tothom es faci seu el país nou i digui com ha de ser". Per assolir la fita, expliquen, es necessita l'ajuda de 100.000 voluntaris. "Només et demanem una tarda de la teva vida perquè t'hi impliquis". Els organitzadors fan una crida, també, al fet que les persones que hi estiguin interessades facin una petita aportació econòmica per "aconseguir els recursos necessaris per fer visible la campanya" i "resistir els atacs dels oponents". Els organitzadors xifren en 5 milions d'euros el pressupost necessari "per arribar a tot arreu per tots els mitjans".

"Serà una campanya apassionant. Junts, ho aconseguirem", conclouen.

stats