Política 28/04/2014

Valenciano, sobre l'agressió a Navarro: "Hi ha tensió i s'ha de rebaixar"

La cap de llista socialista a les europees assegura que l'incident es deu a "la necessitat d'establir diàleg i ponts"

Acn
2 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, i la candidata del PSOE a les europees, Elena Valenciano, aquest dilluns a Barcelona / ACN

BarcelonaLa vicesecretària general del PSOE i cap de llista socialista a les eleccions europees, Elena Valenciano, ha lamentat aquest dilluns l'agressió que el líder del PSC, Pere Navarro, va patir el diumenge a Terrassa. Valenciano ha vinculat aquest episodi amb la "tensió" que assegura que hi ha en l'escena política i social catalana, i ha demanat "rebaixar-la" per evitar situacions com aquesta. En aquest sentit, ha recomanat a la resta de partits polítics que s'avinguin "a dialogar" perquè, segons ha dit, sembla que se'ls "ha oblidat fer política" i han optat per "amagar-se sota el sofà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha afirmat la número dos del PSOE, que ha estat aquest dilluns al dinar-col·loqui de Barcelona Tribuna. Valenciano ha valorat amb prudència l'agressió patida diumenge passat per Navarro i ha assegurat que l'incident es deu a "la necessitat d'establir diàleg i ponts".

La socialista, a més, ha acusat a la resta de partits –sense esmentar-ne cap en concret– d'haver-se "oblidat de fer política". "Fer política no és amagar-se sota el sofà de casa, és trobar un lloc comú amb gent que et resulta absolutament aliena", ha conclòs, tot afegint que "les agressions i la tensió han d'estar fora de la política".

Navarro i la "intensitat" política

Abans de la intervenció de Valenciano, Pere Navarro ha estat l'encarregat de presentar a la dirigent socialista. En començar el seu discurs, però, el líder del PSC ha dit, amb certa ironia, que "per la intensitat de l'actualitat política" es veia amb "ganes de fer una conferència sencera" en lloc de només una introducció. Ha estat l'única referència que Navarro ha volgut fer al respecte, i s'ha negat a fer declaracions sobre l'agressió tant abans com després de l'acte.

stats