Política 15/04/2015

Isabel Vallet (CUP): "No aguantem que Boi Ruiz digui que no hi ha evidències de privatització de la sanitat"

La diputada de la CUP acusa el conseller de Salut de "menysprear" a la ciutadania i al Parlament inclomplint les resolucions de la cambra. "És com posar un llop a vigilar les ovelles", etziba

Ara
2 min
La diputada de la CUP Isabel Vallet ahir a Sant Andreu.

BarcelonaLa diputada de la CUP Isabel Vallet ha carregat amb duresa aquest dimecres contra el conseller de Salut, Boi Ruiz. En declaracions a TV3, Vallet ha deplorat que el conseller digués en una entrevista de l'ARA que no hi ha evidències que demostrin que està privatitzant la sanitat pública catalana. "No aguantem que Boi Ruiz digui que no hi ha evidències de privatització de la sanitat", ha etzibat, i ha advertit que mantenint Ruiz, expresident de la patronal sanitària, al capdavant de la conselleria "és com posar un llop a vigilar les ovelles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vallet ha considerat que tirant endavant el consorci sanitari de Lleida el Govern no només incompleix un mandat parlamentari que l'instava a aturar-ho, sinó que "vulnera el principi bàsic d'universalitat d'accés al sistema sanitari públic". Ha explicat que el punt 3.3 dels estatuts del consorci sanitari de Lleida reconeix que el consorci "ara podrà fer activitat privada". I ha qualificat de "mentida burda" dir que el sistema públic es beneficiarà d'aquest consorci. Per això ha conclòs que Boi Ruiz "falta de manera reiterada a la veritat", cosa "fàcilment comprovable".

"El que no s'aturi al Parlament, s'aturarà al carrer"

La diputada del partit de l'esquerra independentista alternativa ha advertit a Boi Ruiz que "el que no s'aturi des del Parlament, s'aturarà des del carrer". I quan això passi, ha afegit, "ja veurem si amb tancta vehemència podrà explicar que ha salvat model sanitari com li van encomanar". Això sí, ha defensat que per la CUP "el problema no és Boi Ruiz, sinó un sistema sanitari que permanentment mercantilitza la salut" i facilita una relació "confusa" públic-privada. El problema, diu, radica en el fet que "el conseller no s'atreveix a tocar certs privilegis associats als que s'enriqueixen amb el sistema sanitari".

stats