Política 20/05/2019

Valls alerta del perill que l'independentisme de "fets consumats" torni si Maragall governa

L'alcaldable amb el suport de Cs acusa el candidat d'ERC de voler "fer de Barcelona la palanca" d'una "República imaginària"

Anna Mascaró
2 min
Manuel Valls en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'alcaldable de Barcelona amb el suport de Cs, Manuel Valls, ha alertat aquest dilluns del "perill" que governi l'independentisme a l'Ajuntament. En aquest sentit, ha considerat que el candidat d'ERC, Ernest Maragall, podria tornar a posar en marxa una estratègia sobiranista de "fets consumats" si governa. "No parla gens clar quan se li demana que expliqui què vol dir posar la ciutat al servei de la República Catalana i fer de Barcelona la palanca d'aquesta República imaginària", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Valls s'ha reivindicat com l'alternativa "constitucionalista" a les eleccions i ha estès la mà al PSC i el PP per arribar a pactes. Preguntat sobre si afavoriria una alcaldia del candidat del PSC, Jaume Collboni, Valls ha afirmat que hi pactarà "perquè Maragall o Colau no puguin continuar el desastre". "Cal que aquesta ciutat no caigui en mans de l'independentisme", ha insistit el candidat, que ha afirmat que, per aquest motiu, "el debat a Barcelona no és entre la dreta i l'esquerra" sinó entre el govern actual, l'independentisme i Valls, "l'únic candidat del canvi", ha recalcat, recordant que Collboni va governar amb Colau.

Valls ha tornat a insistir en "l'assalt" que va suposar el resultat de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, en què va guanyar la llista de l'ANC: "És una estratègia de l'independentisme, tot i que la participació només va ser d'un 4%". Fins a 17.000 empreses i autònoms van participar en les eleccions a la Cambra de Comerç, 10.000 més que en els anteriors comicis, tal com va explicar l'ARA.

Preguntat sobre per què ha decidit no anar al debat que s'ha produït en el mateix moment de la seva atenció als mitjans (en roda de premsa a Efe) sobre habitatge, convocat per les entitats promotores de la mesura del 30%, Valls ha respost visiblement molest argumentant que "Colau i Maragall no van voler participar en un debat amb TVE". "No vaig als debats que són espais per defensar propostes de la senyora Colau", ha dit. Amb tot, davant la insistència dels periodistes, ha rectificat i ha dit que si no ha anat al debat era perquè tenia la roda de premsa agendada amb Efe.

Valls ha recordat a continuació la seva aposta de construir fins a 10.000 habitatges en 8 anys en col·laboració amb el sector privat. "Podem ser ambiciosos: el model de la senyora Ada Colau és provincià", ha dit, tot i admetre que "el model espanyol potser també s'ha de revisar": "Necessitem més lloguer assequible", ha recalcat, i ha lamentat que Colau hagi impulsat "mesures burocràtiques i administratives no encaixen en un sector que necessita el sector privat".

stats