Política 17/05/2019

Valls demana el vot als llatins per una Barcelona "bilingüe" i oberta als castellanoparlants

L'alcaldable considera que els ciutadans "que paguen impostos i estan empadronats" haurien de poder participar a les municipals

A.m.
2 min
Manuel Valls i la seva número dos, Mari Luz Guilarte, aplaudint una actuació d'un vall tradicional bolivià

BarcelonaManuel Valls s'ha volgut acostar aquest divendres a la comunitat llatina. Ciutadans ha treballat aquesta legislatura per establir llaços amb aquest col·lectiu, que considera que pot seduir gràcies al seu discurs espanyolista i de defensa de la llengua castellana. Després de veure l'actuació d'una agrupació de ball bolivià i abans d'oferir un piscolabis de menjar típic americà, l'alcaldable de Barcelona ha apel·lat a la llengua i la història compartida, "tot i que de vegades difícil", i s'ha compromès a defensar el castellà i el català "al mateix nivell" a l'Ajuntament i treballar per una Barcelona "bilingüe" i oberta als castellanoparlants. En el mateix sentit, ha considerat que els ciutadans "que paguen impostos i estan empadronats" haurien de poder participar a les eleccions municipals i, per tant, tenir dret a vot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem molt agraïts a la gent de Ciutadans pel seu posicionament amb la situació de Veneçuela (molt crític amb Nicolás Maduro) i la violació de drets humans que s'està produint", explicava a l'ARA Vanesa Sánchez, presidenta de l'associació Casa Venezuela, present a la trobada. En l'acte, Valls ha insistit en aquest tema. "Ara un noi em deia que aquí no hi ha democràcia", ha dit en referència a un jove independentista que l'ha increpat al carrer. "Ells no saben el que és no tenir democràcia, no ho saben", ha lamentat el candidat, cosa que va generar una ovació en el públic (hi havia molts veneçolans, així com bolivians). "Tots estem compromesos amb Veneçuela, un país ric amb uns dirigents que l'empobreixen", ha sentenciat.

Seguretat a Barcelona

Valls ha tornat a insistir en la seguretat (tema estrella de la campanya), apel·lant a tots els llatins propietaris de negocis, bars i restaurants, un col·lectiu al qual preocupa la delinqüència (al qual Cs també demana el vot a l'Àrea Metropolitana). L'encarregada de defensar les mesures de Valls ha sigut l'activista veneçolana Adriana Rubial, que ocupa el número 22 a la llista de l'alcaldable. "Ningú deixa el seu país perquè vol, ho fem perquè ho necessitem", ha afirmat Rubial, que ha destacat els casos de diferents companys veneçolans que han patit robatoris als seus locals. "Hi ha hagut molta inseguretat, molta violència", ha reblat al seu torn Valls, que s'ha reivindicat com l'antítesi del "fracàs" d'Ada Colau.

stats