POLÍTICA
Política 21/02/2013

Només Junqueras, Bosch, Herrera i Mas aproven

Duran, Navarro, Rivera i Sánchez-Camacho, els menys valorats

M. C.
1 min
TAN A PROP, TAN LLUNY A Josep Antoni Duran i Lleida i Pere Navarro els separen nombroses diferències polítiques, especialment en l'àmbit social. En l'eix nacional, però, presenten similituds: tots dos són contraris a la independència.

BarcelonaL'amenaça de 'sorpasso' d'ERC a CiU té traducció també en la valoració de líders polítics, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió. Així, el president d'ERC, Oriol Junqueras, és el líder polític més ben valorat de Catalunya, amb una nota de 5,88 sobre 10, seguit del portaveu dels republicans a Madrid, Alfred Bosch, que obté un 5,29. El líder d'ICV, Joan Herrera, és el tercer més ben valorat, amb una nota de 5,24, per damunt del president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, que obté un 5,14.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resta de dirigents polítics queden tots al dessota de l'aprovat. Així, el portaveu de la CUP al Parlament, David Fernández, va al darrere d'Artur Mas i treu una nota del 4,87 –tècnicament aprovat, segons el director del CEO, Jordi Argelaguet–. El segueix el portaveu d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela (4,76), i el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, integrant de l'ala catalanista del PSC.

Unió, PSC, C's i PP, a la cua

A la cua se situen els líders d'Unió, C's i PP. Així, Josep Antoni Duran i Lleida ha passat de ser un dels líders històricament més valorats a formar part del grup dels menys valorats. Obté un 4,15, per davant del líder del PSC, Pere Navarro (3,67), i el líder de C's, Albert Rivera (3,04). El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz és el penúltim de la fila (2,53), que tanca Alícia Sánchez-Camacho, amb només un 2,04. El mapa polític registra moviments de fons.

stats