Política 20/06/2017

El jutge del Vendrell accepta que la CUP es personi com a acusació popular en el cas 3%

Els anticapitalistes també han demanat investigar les responsabilitats de l'exdiputat de Junts pel Sí Germà Gordó en aquest cas

Europa Press
2 min
El diputat de Junts pel Sí i exconseller de Justícia, Germà Gordó

BarcelonaEl jutge del Vendrell ha acceptat que la CUP s'hagi personat com a acusació popular en el cas del 3% de presumpte finançament irregular de CDC, segons han explicat els cupaires en un comunicat en què expliquen que van rebre la providència dictada pel jutge el 15 de juny. El fet que els cupaires es personin com a acusació popular els permetrà accedir als continguts de les actuacions, participar en les diligències i instar "aquells que considerin en la investigació", segons han explicat els anticapitalistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP es persona com a acusació popular en el cas 3%En qualitat d'acusació popular del cas 3%, la CUP ha presentat aquest dimarts un escrit a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per a l'expedient que es tramita per investigar les responsabilitats de l'exdiputat de Junts pel Sí Germà Gordó en aquest cas. Els cupaires entenen que, en coherència amb la seva presència en el sumari del cas 3%, també poden ser acusació popular en la branca del cas que el TSJC investiga sobre Gordó.

El fet de personar-se en aquest cas demostra "la fermesa de la CUP en la lluita contra la corrupció en general i contra la corrupció en el cas del 3% en particular", han defensat. Una contundència que, segons ha explicat el diputat Benet Salellas, volen ampliar també al front polític. De fet, ha recordat que van demanar la dimissió de Gordó de Junts pel Sí i li van exigir que retornés l'acta de diputat, un fet que no s'ha produït i que demostra, assegura, que ell entén la política "com una qüestió de benefici i profit personal".

Salellas també ha advertit que si les investigacions judicials es confirmen, demanaran responsabilitats polítiques no només per als implicats directes, sinó també per a "aquells que van decidir la inclusió de Gordó a la llista de Junts pel Sí". "No hi pot haver cap dubte que, si hi ha indicis suficients d'aquesta responsabilitat política, la CUP encapçalarà la sol·licitud de les corresponents compareixences parlamentàries", ha avisat el diputat cupaire.

stats