Política 05/06/2018

Traspàs de carteres a l'exili

Vergés, Borràs i Jordà viatgen a Brussel·les per fer el relleu

Laia Forès
1 min
Traspàs de carteres a l'exili

Brussel·les"És un lloc on no hi hauríem de ser i unes circumstàncies que no haurien d'existir". Amb aquesta frase resumia aquest dimarts la situació la consellera de Salut, Alba Vergés, durant el traspàs de carteres entre tres de les noves conselleres del govern de Quim Torra –la mateixa Vergés, Laura Borràs, de Cultura, i Teresa Jordà, d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació– i els exconsellers dels tres rams –Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret– exiliats a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les tres conselleres han viatjat a Brussel·les per poder agafar el relleu al capdavant dels diferents departaments de la Generalitat i han qualificat la situació "d'anòmala". "Ells tres són part d'un govern", ha subratllat Borràs. "La generositat dels consellers amb la seva renúncia ha fet possible aquest Govern", ha afegit. Les tres conselleres s'han compromès a treballar donant continuïtat a la feina de Comín, Puig i Serret.

Els viatges a la capital europea de Vergés i Borràs seran habituals, atès que substitueixen Comín i Puig, que havien estat nomenats en un primer moment com a consellers pel president Quim Torra. Finalment, Torra va haver de renunciar-hi per poder formar el Govern. "Treballarem molt estretament", ha destacat Jordà.

stats