Política 12/09/2015

Una foto de la Via Lliure amb el logo de Junts pel Sí crispa la CUP i obre la polèmica a les xarxes

L'exdiputat cupaire David Fernàndez replica a Twitter amb la mateixa imatge sense cap logo i assegura que la mobilització de la Diada "és de la gent, de totes i tots"

Ara
2 min

BarcelonaUn tuit de Junts pel Sí amb el logotip de la candidatura en una imatge de la Via Lliure ha crispat la CUP i ha obert la polèmica a les xarxes socials aquest dissabte, en plena arrencada de la campanya per les eleccions del 27-S. La número quatre de la CUP als comicis, Gabriela Serra, ha acusat la candidatura de CiU, ERC i la societat civil d'"intentar apropiar-se" de la manifestació de la Diadaintentar apropiar-se" de la manifestacióDiada.

"Ningú es pot apropiar d'aquesta empenta i d'aquesta força" i, qui ho faci, demostrarà la seva "feblesa" i el seu "oportunisme", ha dit Serra, que ha advertit Junts pel Sí que li podria sortir "el tret per la culata". "La gent no és tonta ni és cega", ha conclòs la candidata.

Per la seva banda, l'exdiputat cupaire David Fernàndez ha penjat al seu perfil de Twitter la mateixa imatge de la Via Lliure sense cap logotip. "Aquí mana el poble. I nosaltres obeïm", diu el text que acompanya la fotografia. En un missatge posterior, el mateix Fernàndez ha aclarit a un tuitaire la intencionalitat de la seva publicació: "La comparteixo [la fotografia de la Via lliure], precisament, sense logo, per recordar que la Via Lliure és de la gent. De totes i tots".

La fotografia personalitzada que ha publicat Junts pel Sí tampoc ha agradat a l'exintegrant de La Trinca i productor televisiu Josep Maria Mainat, que de fet és el número 77 de la candidatura amb presència de la societat civil. "He de dir que la foto de la Meridiana amb el logo de Junts pel Sí em sembla inapropiat. Estaria bé demanar disculpes a la CUP", ha tuitejat Mainat.

stats