Política 07/09/2015

La Via Lliure de la Meridiana de l'11-S ja té l'aval de la Junta Electoral de Barcelona

L'autoritat electoral s'ha pronunciat arran d'una demanda del PP que reclamava eliminar tota la publicitat dels transports públics

Albert Solé
1 min
La campanya On tot comença, prèvia a la Via Lliure de la Meridiana, ja recorre el territori.

BarcelonaEls dubtes sobre si es prohibiria la manifestació de la Meridiana ja s'han esvaït. La Via Lliure de l'11-SVia Lliure11-S ja té llum verda de la Junta Electoral de la demarcació de Barcelona. I és que la Junta Electoral ha tombat una demanda del PP que demanava retirar tota la publicitat de la Via Lliure dels Transports Metropolitans de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ARA, només un dels cinc membres d'aquesta junta electoral considera que la Via Lliure és un acte electoral i ha votat a favor de prohibir–ne la publicitat. La resolució afirma que l'anunci "no mereix la qualificació jurídica d'acte de campanya electoral, perquè no revela la intencionalitat de captar vots a favor de cap candidatura" i que és "perfectament legítim el caràcter polític i reivindicatiu de la manifestació convocada".

A falta de quatre dies per a l'11 de setembre, el departament d'Interior només ha rebut cinc peticions per fer manifestacions o concentracions per la Diada: la Via Lliure de Barcelona (l'única a la capital catalana), a Lleida, a Reus, a Vic i a Montcada i Reixac. Cap d'aquestes manifestacions té un caràcter anticatalanista, com sí que n'hi ha hagut en anys anteriors.

stats