REUNIÓ MAS-RAJOY
Política 23/07/2014

Via lliure al 9-N, estabilitat pressupostària, finançament i dependència: les peticions de Mas per al 30-J

El president de la Generalitat ha donat més detalls de les demandes amb què assistirà a la reunió amb Mariano Rajoy prevista per dimecres vinent

Oriol March
2 min
Mas rep Rajoy al Palau de Pedralbes / EFE

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat aquest dimecres més detalls sobre els assumptes que vol tractar amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la reunió que mantindran a la Moncloa dimecres vinent. Mas ha indicat que demanarà a Rajoy que no "impugni" lleis espanyoles –és a dir, que no recorri la llei de consultes catalana que servirà per emparar legalment el 9-N–, que compleixi les lleis de finançament i d'estabilitat pressupostària i que s'aportin els recursos estatals necessaris per la llei de la dependència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha fet aquesta llista en resposta a la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, en la sessió de control al Parlament. "Si només parla del que li condicionen Oriol Junqueras i Carme Forcadell, es tornarà a equivocar. No té empara per al referèndum il·legal. El govern espanyol no parlarà de la unitat d'Espanya, que la decidim tots els espanyols", li ha deixat anar Sánchez-Camacho.

"Espero trobar en Rajoy una actitud més dialogant, ja que vostè està instal·lada en l''ordeno y mando'. Una gran actitud dialogant. Demostra el tarannà positiu, amable, generós, col·laborador, solidari, cooperador del PP quan parla de Catalunya", li ha respost Mas, que també ha tractat la reunió amb Rajoy quan ha estat el torn del nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

El debut d'Iceta

El dirigent socialista ha convertit la seva primera intervenció al ple després de l'últim congrés dels socialistes en una apel·lació al diàleg entre governs per tal de trobar una sortida federal al procés sobiranista. "Caldrà vèncer moltes resistències perquè el diàleg funcioni, i caldrà renunciar a preguntes que ens aboquen a un carreró sense sortida", ha indicat sobre la pregunta del 9-N.

Mas li ha agraït el tarannà dialogant i de suport cap a la reunió amb Rajoy, però li ha demanat que reformuli la seva posició contrària al contingut de la consulta i li ha demanat que s'hi sumi.

stats