Política 21/07/2015

"Tot està per escriure i tot serà possible": obertes les inscripcions a la manifestació de la Meridiana

El color blanc presidirà la jornada de l'Onze de Setembre. L'ANC assegura que ja no hi ha autocars disponibles al país per atendre les necessitats de transport

Oriol March
2 min
Cares conegudes han presentat la samarreta de la Diada / CÈLIA ATSET

Barcelona"Tot està per escriure i tot serà possible". Amb aquestes paraules ha presentat aquest dimarts Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la mobilització independentista de la Diada que se celebrarà a la Meridiana i a la qual la ciutadania ja es pot inscriure. El color blanc serà el protagonista de la manifestació, que reivindicarà deu causes: democràcia, diversitat, solidaritat, equilibri territorial, sostenibilitat, innovació, cultura i educació, justícia social, món i igualtat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les inscripcions ja estan disponibles a la web oficial de la Via Lliure a la República Catalana, que és el nom que rep la mobilització enguany. Sànchez ha explicat que "ja no hi ha autocars disponibles al país" per a l'Onze de Setembre, fet que ha considerat ja com un "èxit", quan falten menys de dos mesos per a la manifestació. La Meridiana estarà dividida en 135 trams, els mateixos que diputats hi ha al Parlament, i tindrà un punter gegant que marcarà el camí cap al Parlament.

"No serà un acte electoral, és la Diada de tothom", ha indicat Sànchez, que ha apuntat que els protagonistes de Junts pel Sí no tindran "preeminència" a la manifestació. El president de l'ANC s'ha mostrat confiat que no es prohibirà la mobilització, que se celebrarà en el primer dia de campanya electoral. "No contemplem traves", ha indicat.

L'espai a ocupar a la Meridiana s'allarga durant cinc quilòmetres, però segons els responsables de l'ANC l'amplada és més gran que l'any passat –en què es va cobrir la Gran Via i la Diagonal– perquè s'omplirà la calçada sencera. "Tothom hi està convidat", ha repetit Sànchez en referència als "dubtes" que té l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre la seva assistència a la Diada arran del suport de l'Assemblea i Òmnium Cultural a la candidatura unitària de CDC i ERC. Preguntat sobre si convidava Pablo Iglesias, secretari general de Podem, el president de l'ANC s'ha limitat a dir que la marxa està "oberta a tothom".

L'inici oficial de l'obertura d'inscripcions ha comptat amb la presència de Lluís Llach, Joel Joan, Albert Sànchez Piñol, Natxo Tarrés, Màrius Serra i Joan Dausà.

stats