eleccions 22-M
Política 02/06/2011

Vila d’Abadal defensa que el PP governi a Badalona perquè es trobi el que ell s'ha trobat a Vic

Continuarà al davant de l'alcaldia. Anuncia que contractarà un gabinet de comunicació per combatre els rumors

Redacció
2 min

BarcelonaJosep Maria Vila d'Abadal, alcalde en funcions de Vic, ha anunciat en una entrevista a Rac1, que continuarà al capdavant de l'alcaldia, malgrat els resultats obtinguts per Plataforma per Catalunya. "Va ser un resultat dolent per la ciutat: la imatge que una gran part de la població dóna suport a un partit xenòfob", ha assegurat Vila d'Abadal. L'alcalde havia dit en campanya que si la formació de Josep Anglada millorava els resultats dimitiria. "Hauria plegat la nit electoral, perquè els resultats van ser molt decebedors, però molta gent m'ha trucat i 5.000 vigatans volen que sigui l'alcalde i ho seré", ha apuntat, visiblement decebut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta vegada la gent que votava Plataforma no se n'amagava. I molts eren gent molt culta i de l'elit, que són autènticament xenòfobs", ha afirmat Vila d'Abadal, i ha dit "que això costa de pair". L'alcalde ha apuntat que ha començat converses amb ERC, la CUP, SI i ICV per arribar a pactes. Descarta, però, un govern de "tots contra un", que podria donar més força a PxC.

L'alcalde ha demanat "prudència" a la gent que participarà demà en una concentració convocada a Vic contra Plataforma per Catalunya i que evitin provocacions.

"Els darrers quatre anys hem demanat que no es parli d'Anglada i sempre vam donar missatges positius en l'espai públic en cultura, ensenyament, serveis públics... i tampoc no ha funcionat", ha lamentat l'alcalde.

Vila d'Abadal ha recordat que no és cert que els immigrants estiguin rebent més ajuts socials i ha anunciat que contractarà un gabinet de comunicació per estudiar com contrarestar els rumors no fonamentats sobre pretesos privilegis.

L'alcalde ha reclamat a la Generalitat "que tracti la immigració tal com és: per estar aquí han de tenir feina i cal exigir-los que s'estimin el aquest país i facin tot l'esforç necessari per adaptar-se". Vila d'Abadal també ha reclamat que, "com els populistes", els polítics "trepitgin carrer, parlin amb la gent i se'ls escoltin".

Sobre Badalona, Vila d'Abadal ha considerat positiu que el PP hagi de posar a prova des del govern les polítiques que pregona sobre la immigració i s'ha mostrat contrari a un acord PSC-CiU per evitar que arribi a l'alcaldia."Garcia Albiol té un avantatge sobre Anglada: és més ben educat. El PP es trobarà amb el que em trobo jo a Vic: que hi ha les eines que hi ha i que es pot fer el que es pot fer, des de l'ajuntament".

Vila d'Abadal ha assegurat que "Plataforma per Catalunya funciona com una franquícia: Anglada s'emporta un percentatge de tots els regidors i grups municipals", citant fonts que han abandonat el partit. L'alcalde diu que entre els partidaris de PxC hi ha persones "d'origen marroquí que fa 30 anys que viuen a Vic i parlen perfectament català i s'oposen als nouvinguts".

Sobre els seus enfrontaments amb Duran i Lleida per la seva aposta independentista, Vila d'Abadal ha descartat que es postuli al Congrés d'Unió com a president del Consell de Govern. L'alcalde també ha explicat la seva absència als actes de commemoració de l'aniversari de l'atemptat d'ETA per la instrumentalització per part d'algunes persones i ha anunciat un acte a la catedral amb concert "sense banderes".

stats