POLÍTICA
Política 27/06/2012

Joana Ortega viatja al Quebec per conèixer el model de consultes

La vicepresidenta es reunirà amb la viceprimera ministra del Govern del Quebec i amb el president de l'Assemblea Nacional

Acn
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, viatjarà al Quebec aquesta setmana per conèixer amb detall la regulació quebequesa dels processos electorals i referendaris, a més del cens electoral, la divisió electoral del territori, o la logística electoral, entre d'altres. El viatge coincideix amb el procés de negociació de les esmenes a la llei de consultes populars no referendàries, que serà clau per configurar un articulat de la llei que pugui superar el sedàs constitucional del TC. També, el viatge ha de servir per conèixer l'organització de l'administració pública i els processos d'agilització i simplificació del sector públic que es porten a terme en aquell país. En el marc de les relacions de cooperació entre els governs de Quebec i Catalunya, formalitzades l'any 1996, el novembre del 2009 una delegació quebequesa va visitar Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta ocasió, és la vicepresidenta, acompanyada pel director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Joan Auladell, i el director del Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica, Enric Vendrell, la que es trasllada al Quebec per conèixer de primera mà la regulació quebequesa. La vicepresidenta Joana Ortega es reunirà amb la seva homòloga quebequesa, la viceprimera ministra, Michelle Courchesne, que també té les competència en matèria d'administració i funció pública, per tractar sobre l'agilització i simplificació del sector públic. Així mateix, es reunirà també amb el president de l'Assemblea Nacional del Quebec, Jacques Chagnon.

Joana Ortega mantindrà un trobada, dijous al matí, amb membres destacats de la Direcció General d'Eleccions del Quebec, entre els quals el seu director, Jacques Drouin, i tot seguit participarà en la presentació ponència sobre la Llei electoral del Quebec. A la tarda, participarà en la presentació 'Les consultes populars al Quebec. Marc jurídic i experiències'. I al vespre es reunirà amb la ministra d'Immigració i de Comunitats Culturals, Kathleen Weil.

D'altra banda, divendres 29 de juny, la vicepresidenta Joana Ortega assistirà a la presentació 'Mapa electoral del Quebec. Procés de delimitació de circumscripcions' i a la presentació 'Establiment i manteniment de la llista electoral permanent al Quebec'. La Direcció General Electoral del Quebec (DGEQ) és la institució que organitza, gestiona i controla els processos electorals provincials (eleccions i consultes populars) i dóna suport i assessorament a les eleccions municipals i a les eleccions als consells escolars. En les eleccions estatals (federals) no hi intervé. La Direcció General Electoral del Quebec és una institució independent, neutral, imparcial i no partidista i el seu director general és escollit pel Parlament (Assemblea Nacional).

stats