Política 10/04/2015

Victoria Álvarez insisteix: "Camacho i Zaragoza van acordar gravar-me en estonetes d'oci relaxat"

L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola afirma que d'aquí "un parell de dies" aportarà proves que els diners dels Pujol provenien de Banca Catalana

Laia Vicens / Sara Gonzàlez
2 min
L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, a la comissió del frau fiscal al Parlament / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victoria Álvarez creu que la gravació al restaurant La Camarga entre ella i l'actual líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va ser acordada per la mateixa Camacho i l'exsecretari d'organització del PSC, José Zaragoza. En concret, ha dit que ho haurien en pactat en "estonetes d'oci relaxat". Álvarez ha fet aquestes declaracions durant la seva compareixença a la comissió d'investigació del frau fiscal del Parlament. "Que vinguin a gravar una conversa, que la manipulin, que la facin pública em sembla aberrant", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si bé és veritat que Camacho també ha dit que la cinta està manipulada, els arguments són ben diferents. Mentre Camacho afirma que s'han canviat l'ordre de les frases de la conversa, Álvarez creu que la gravació va ser manipulada per esborrar els fragments en què la líder del PP criticava companys del seu partit. "Hi ha coses que no surten a la gravació. Hi ha gent del PP de qui Alícia no parla gaire bé", ha dit, i afegeix que "si saps que et graven, després talles el que no t'interessa".

L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola ha dit, al contrari que Camacho, que després del dinar es van continuar veient i parlant via WhatsApp. S'ha burlat que Camacho s'hagi "comparat amb Jesucrist morint a la creu", en relació a la frase que ha dit la presidenta del PP a Catalunya als diputats: "Pare, perdona'ls, que no saben el que fan".

Álvarez s'ha disculpat per no haver denunciat abans tot el que sabia. Ha recordat el mateix episodi que s'explicava a la conversa de la Camarga, en què va veure com Jordi Pujol Ferrusola treia d'Andorra bosses plenes de diners. Ha explicat que com que ella mai havia vist tants diners junts, els va comptar, i hi havia uns 400.000 euros. Amb tot, ha dit que Camacho no va arribar fins al final de la investigació amb un pacte de silenci firmat amb l'aleshores director de l'agència, Francisco Marco. Un pacte de silenci que "està custodiat" per l'advocat Cristóbal Martell, advocat, precisament, de Zaragoza, així com de l'expresident Jordi Pujol.

Álvarez ha afirmat que d'aquí "un parell" de dies rebrà les proves que demostren que els diners de la família Pujol vénen de Banca Catalana, i s'ha compromès a traslladar la documentació que tingui a la comissió. Sobre el clan, Victoria Álvarez ha explicat que Marta Ferrusola “té un caràcter especial”, però qui manava i "cridava els fills al despatx" per "posar-los a ordre" era Jordi Pujol. Sobre la seva exparella, el primogènit de la família, ha dit que "no té amics amb qui no faci negocis", ja que ho considera "un pèrdua de temps". Ha assegurat que "no en tenia ni idea" que era l'administrador d'una deixa, un llegat o una herència.

stats