POLÍTICA
Política 08/06/2011

Victòria Forns: "Els nostres dirigents han sigut informats de cadascuna de les accions que tiràvem endavant"

La candidata de CiU a l'Ajuntament de Tarragona explica que si han continuat amb les negociacions amb el PP per aconseguir l'alcaldia és perquè la cúpula nacional ho permetia. Oriol Pujol va dir dimarts que la política de pactes havia de guiar-se pel respecte a la llista més votada

Redacció
2 min
Victòria Forns

BarcelonaLa candidata de CiU a l'Ajuntament de Tarragona, Victòria Forns, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que les negociacions que manté amb el PP per assolir l'alcaldia de la ciutat tenen el vistiplau de la cúpula del partit. “Si hem continuat amb les negociacions és perquè ens ho han dit”, ha explicat Forns. A l'antena de RAC1, Forns ha explicat que els dirigents nacionals de CiU “han sigut informats de cadascuna de les accions que nosaltres tiràvem endavant”. Dimarts al migdia, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, va dir que CiU respectaria la llista més votada a cada municipi. Al vespre, des de Tarragona, va matisar aquesta premissa i va explicar que Tarragona podria ser “una excepció” d'aquesta política de pactes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forns ha argumentat que la política de pactes que va explicar Oriol Pujol en primer terme pot admetre “excepcions en clau local”. Tot i així, i malgrat que és públic que CiU negocia amb el PP per fer fora de l'alcaldia el socialista Ballesteros, Forns ha dit que "no hi ha res pactat encara”. Més tard, en una altra entrevista a RAC1, Forns ha insistit: “He de contradir Alejandro Fernández (el candidat popular), estem en negociacions, no hem tancat mai un pacte”. “Vull ser fidel al meu estil i ser discreta en les negociacions, però anirem de pressa", ha reblat la candidata convergent.

Segons Forns, “el que Tarragona necessita és un govern fort i estable”. La convergent ha explicat que la suma dels set regidors de CiU i els set del PP donarien una majoria absoluta que no sumen els 12 regidors del PSC i l'únic regidor d'ICV. Forns no ha avançat, però, com s'ha de repartir l'alcaldia en cas d'assolir el pacte. Si no s'aconsegueix cap acord, Forns ha avançat la voluntat de fer una “oposició vigilant”.

stats