Vidal-Quadras i d'altres militants del PP suggereixen el relleu de Rajoy

"Els màxims responsables han d'acceptar a títol individual el seu caràcter contingent davant la preservació del projecte col·lectiu", argumenten els signants d'una carta adreçada a Cospedal

El vicepresident del Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras, i altres membres del PP han sol·licitat a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, la convocatòria d'una junta directiva nacional extraordinària del partit per debatre un relleu en el lideratge, després que el cas Bárcenas hagi posat Mariano Rajoy contra les cordes.

En un correu adreçat a Cospedal, signat també per l'exparlamentari basc Santiago Abascal i el filòsof Luis González Quirós, afirmen que "l'actual situació és insostenible i la prolongació d'aquesta agonia és letal" per als interessos "de la Nació", i que "no es pot permetre una convocatòria avançada d'eleccions que conduiria a un Parlament fragmentat i inestable".

"Amb el màxim respecte a les persones i sense prejutjar res que correspongui als tribunals, és innegable que, en termes polítics, el partit ha de reflexionar sense demora sobre l'eventualitat de triar un equip de direcció renovat que li presti l'impuls que ara no té", indica el missatge.

Per això, veuen imprescindible la celebració d'una junta directiva nacional extraordinària, el màxim òrgan entre congressos del PP, per debatre "quin és el millor camí a prendre en aquests difícils moments, la qual cosa, per descomptat diuen , exclou la inacció i la passivitat".

A parer seu, el PP, amb la majoria absoluta, ha d'esgotar la legislatura, aplicar el programa electoral amb què va guanyar les eleccions generals al novembre del 2011 i proporcionar als espanyols un horitzó clar fins a finals del 2015. R ecorden que "en situacions anàlogues registrades en el passat en altres formacions polítiques europees, la solució ha consistit a mantenir la majoria absoluta parlamentària legítimament guanyada a les urnes, però amb un relleu en el lideratge que alliberi el govern i el partit de llasts insuportables".

Aquest grup de militants del PP considera que "en les organitzacions polítiques, els màxims responsables han d'acceptar a títol individual el seu caràcter contingent davant la preservació del projecte col·lectiu". "Quan es produeix una evident col·lisió entre la continuïtat d'un lideratge qüestionat i les possibilitats d'èxit d'uns objectius essencials per sortir de la crisi que ens tenalla, la decisió no sembla dubtosa", recalquen.