POLÍTICA
Política 19/04/2011

Vila d'Abadal: “El sentiment independentista està pujant i Unió s'hi hauria de posar al servei”

L'alcalde de Vic reitera que Duran “hauria de deixar pas” al capdavant del partit. Respecte a la immigració, Vila d'Abadal alerta que Plataforma per Catalunya podria obtenir un regidor a Barcelona

Redacció
2 min
Josep Maria Vila d'Abadal, dimecres en un dels racons del Saló dels Passos Perduts del Parlament de Catalunya.

BarcelonaL'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, creu que a Catalunya, arran de l'onada de consultes sobiranistes, “el sentiment independentista està pujant i Unió s'hi hauria de posar al servei”. L'alcalde s'ha refermat, en una entrevista a RAC1, en les tesis sobiranistes que ja va exposar fa uns dies en l'entrevista al diari ARA. Vila d'Abadal també ha repetit el que ja va dir a les pàgines de l'ARA sobre Duran: “Penso que hauria de deixar pas”. L'alcalde vigatà ha confessat que, des d'aquella primera entrevista, encara no ha parlat amb el líder del partit però espera poder fer-ho aviat. D'altra banda i respecte al tema de la immigració, l'alcalde s'ha queixat de la manca de rigor dels successius governs a l'hora d'afrontar el problema i ha alertat de la probabilitat que la Plataforma per Catalunya obtingui un regidor a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila d'Abadal ha confessat que s'ha vist “sorprès per la repercussió” de la seva entrevista a l'ARA però ha explicat que no li ha trucat ningú. “No he escampat res, només he dit que crec que la imatge d'Unió no és la que hauria de ser”, ha resumit l'alcalde de Vic. Vila d'Abadal, que és nét d'un dels fundadors del partit, ha explicat que el seu avi “també diria que Unió no és el partit que hauria de ser”. “Des de fa un any he escoltat una deriva molt antiindependentista de la cúpula i jo crec que això no hauria de ser així”, ha concretat Vila d'Abadal quan se li ha preguntat pels motius del descontent de la militància democristiana. L'alcalde vigatà reconeix, però, que no sap si a Unió hi ha més independentistes “perquè no ho hem debatut” i considera que aquest tema “s'hauria de debatre lliurement” als òrgans del partit. La independència, però, “no hauria de convertir-se en punt de fricció entre Convergència i Unió si les cúpules no es radicalitzen”, ha dit Vila d'Abadal.

El relleu de Duran

Respecte al líder dels democristians, Vila d'Abadal ha reiterat que “hauria de deixar pas” però no s'ha mostrat convençut que el canvi al capdavant de la formació es converteixi en realitat. “Falta un any i mig per les eleccions espanyoles, la tardor de 2012 serà el Congrés i si Duran s'hi presenta, sortirà com a líder”, ha explicat l'alcalde de Vic. Pel que fa a les seves possibilitats personals, ha insistit que no té “cap intenció” de presentar-s'hi.

L'ascens dels partits ultres

L'alcalde de Vic també ha parlat de la immigració, àmbit en què va destacar per la seva proposta per impedir l'empadronament als immigrants irregulars. Vila d'Abadal ha pronosticat l'ascens de partits com Plataforma per Catalunya, la segona força política de la capital osonenca. Concretament, ha alertat que PxC podria obtenir un regidor fins i tot a Barcelona perquè “hi ha barris on els polítics no van”. Segons ell, municipis com l'Hospitalet, Badalona o el Vendrell tampoc se salvaran de l'ascens ultra.

“El repte amb els immigrants és que siguin catalans”, ha estat la seva proposta, allunyada de la “manca de seriositat” amb què s'han afrontat des de les institucions públiques els conflictes provocats per la immigració. “La Generalitat no ha afrontat el problema, ni abans ni ara, no hem obert el debat”, ha lamentat Vila d'Abadal, que també s'ha queixat del fet que el consistori vigatà “no ha rebut cap ajuda per a la immigració”.

stats